Wat Eten We Vandaag: Sinaasappel-mosterdsoep met bieslook en kip
Mosterd in een soep? Absoluut. Deze sinaasappel-mosterdsoep combineert het friszure van de sinaasappel met het pittige van de Groninger mosterd. Het resultaat is een heerlijk romige soep boordevol smaak.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 40 gr roomboter
- 40 gr bloem
- 700 ml water
- 2 groentebouillonblokjes
- 4 sinaasappels
- 1 tl kurkuma
- 3 el Groninger mosterd
- 1 eidooier
- 250 ml slagroom
- 1 el olijfolie
- 300 gr kipfilet, in blokjes
- peper en zout
- 10 gr bieslook, fijngehakt
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De Pollepel thuis Lockdown-hamstertip: diepvriespasta van Holy Ravioli, in een handomdraai een topgerecht
Het einde van de crisis is voor de horeca nog altijd niet in zicht. Toch zijn ondernemers inventief en zetten hun schouders eronder. Bij Holy Ravioli aan het Zwaanshals verkopen ze sinds kort diepgevroren ravioli, met keuze uit bijna twintig verschillende vullingen. Een uitkomst tijdens deze uitzichtloze lockdown. -
Wat Eten We Vandaag: Dorade in zoutkorst met zoete aardappel
Vis, aardappelen en groenten, maar dan anders. Deze heerlijke dorade in zoutkorst wordt geserveerd met een frisse salade en zoete aardappel. Door dit visje te vullen met tijm, peterselie, koriander, sinaasappel en limoen creëer je een geweldige, unieke smaak. -
Hamburgerbezorger gaat door het lint en krijgt ontslag: ‘Dit gedrag is absurd’
Een hamburgerbezorger die door het lint is gegaan tegen een man, is per direct ontslagen door zijn werkgever Burgerme. Op beelden op de bekende videowebsite Dumpert is te zien hoe de tierende bezorger in het centrum van Nijmegen de man hardhandig vastpakt, hem duwt en hard tegen hem schreeuwt. -
PREMIUM
Recensie Shinzo is een mekka voor de sushiliefhebber
Wie aan Japans eten denkt, denkt al gauw aan sushi. De Japanse keuken is méér dan dat. De gerechten zijn zeer divers en behoren tot de gezondste van de wereld. Beoordeling 7,4. -
Horeca blij dat avondklok niet geldt voor maaltijdbezorgers
De horecabranche is blij dat maaltijdbezorgers uitgezonderd worden van de door het kabinet beoogde avondklok. Dat laat voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. Hij hoopt daarbij dat de aanscherping van de maatregelen het mogelijk maakt dat de regels snel weer versoepeld kunnen worden.
-
PREMIUM
Robot 'Hetty’ serveert bij Van der Valk de koffie: ‘Het moet uiteindelijk geld opleveren’
EINDHOVEN - Vier dienbladen in één keer verplaatsen, veertig koffiekopjes dragen zonder te morsen en fluisterstil serveren. Serveerrobot ‘Hetty’ doet het allemaal bij Hotel Van der Valk in Eindhoven. -
Koken & eten Krankzinnig duur dieetboek bevat 40 heel gezonde recepten
Met elke hap die je eruit zou nemen, ben je een godsvermogen kwijt. Het eerste op zoete aardappel gedrukte boek ter wereld kost een slordige 11.000 euro. Vanaf eind deze maand zijn er vijf van te koop. Twee exemplaren zijn gereserveerd voor musea. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische tricolore lasagne
Creatief met eten? Waarom niet. Zet eens een vrolijke ‘tricolore’ lasagne op tafel. Wij bouwen onze lasagne op met drie gekleurde sauzen op basis van heerlijke, verse ingrediënten.