Wat Eten We Vandaag: Sinaasappel-perzikspritz
Op Koningsdag mag geproost worden. Bijvoorbeeld met deze oranje sinaasappel-perzikspritz: een mixdrankje met mousserende wijn, sinaasappel aperitief en sprankelend water met perziksmaak. Het sinaasappel aperitief zorgt voor een volle smaak en kleurt het drankje prachtig oranje. Heerlijk voor tijdens de borrel.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 5 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: variabel/Koningsdag
Ingrediënten:
- 1 sinaasappel
- 240 ml mousserende wijn
- 160 ml sinaasappel aperitief
- 80 ml sprankelend water met perziksmaak
- 6 ijsklontjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Banoffee-milkshake uit een chocoladepaashaas
Deze zelfgemaakte milkshake, geserveerd in een chocolade paashaas, is helemaal paasproof. Met een zelfgemaakte karamelsaus is deze milkshake een ware traktatie voor iedere zoetekauw. -
PREMIUMReceptenwedstrijd
Welk restaurant maakt het lekkerste vegan gerecht? ‘Meest eenvoudige manier om duurzaam te leven’
EINDHOVEN – Het stoffige imago is er wel vanaf. Sterker nog: vegan eten is hip en trendy. De Eindhovense klimaatburgemeester Judith Lammers houdt onder de plaatselijke horeca een wedstrijd voor het beste plantaardige recept. Op ED.nl kunnen lezers vervolgens op hun favoriet stemmen.Eindhoven -
Wat Eten We Vandaag: Romige kip Marsala
Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ is een Italiaans kipgerecht met romige saus. De saus wordt gemaakt met volle slagroom, champignons en Marsala wijn. Die laatste wordt geproduceerd op Sicilië. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste? -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht.
-
PREMIUM
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
-
-
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
Wat Eten We Vandaag: Appeldonuts met pindakaas en rozijnen
Gezonde donuts, die bestaan toch niet? Toch wel. Deze appel donuts met pindakaas en rozijnen zijn vegan (lactosevrij) en een verantwoorde snack om van te genieten. Ze zijn ook nog eens binnen no-time klaar. Ideaal dus als snel tussendoortje.