Wat Eten We Vandaag: Sinterklaas rockyroad-blondie
Bij Sinterklaasavond hoort natuurlijk iets lekkers. De blondie is het zusje van de brownie, maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken is de lekkernij niet op basis van witte chocolade. De blondie wordt smeuïg dankzij de toevoeging van boter en basterdsuiker.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 1 uur en 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 16
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 180 gr ongezouten roomboter
- 1 el olie
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- ½ tl zout
- 250 gr lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 el vanille-extract
- 75 gr ongezouten geroosterde hazelnoten
- 125 gr kruidnoten
- 140 gr witte chocolade
- 70 ml slagroom
- 1 tl speculaaskruiden
- Toppings
- 50 gr chocoladekruidnoten
- 25 gr taaitaai
- 50 gr mini chocoladelettertjes
- 100 gr sint snoepgoed (schuimpjes en tumtum)
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel
Appelflappen zijn een typisch Nederlandse lekkernij. Naast appel gebruiken we walnoten, honing en sinaasappelrasp voor de vulling. Qua appelsoort kun je alle kanten op; de Elstar appel bijvoorbeeld is in deze periode volop verkrijgbaar, en heeft een fris zoete smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Zuurkoolstamppot met krokante pancetta en geitenkaas
De naam zegt het al: zuurkool heeft een zure smaak, en valt daarom goed te combineren met zoute pancetta en romige geitenkaas. Een vullende winterse maaltijd met een diversiteit aan smaken. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
PREMIUM
Eenzame ouderen blij met maaltijd van voedsel dat supermarkt weggooit: ‘Ken geen beter restaurant’
Supermarkten gooien iedere dag een hoop eten weg. En veel mensen zijn eenzaam. Twee problemen die op het oog niets met elkaar te maken hebben. Toch worden ze in Woerden tegelijkertijd opgelost. -
Met video3
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs.
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Kip tandoori traybake
Gemakkelijk en snel iets op tafel toveren? Ga dan voor een traybake. Je snijdt al je favoriete ingrediënten, legt het geheel op een bakplaat en schuift deze zo de oven in. Vanavond: een kip tandoori traybake. Kip tandoori is een traditioneel Indiaas gerecht, waarbij de kip wordt gemarineerd in yoghurt en diverse kruiden. -
Wat Eten We Vandaag: Stoofpotje van tempeh
Een lekker stoofpotje met rundvlees of kip is altijd goed, maar waarom zou je niet eens een vegetarische variant proberen? Dit stoofpotje met tempeh is om van te smullen en rijk van smaak door de laurier, tijm en rode wijn.