Eatertainment
Volledig scherm
© Eatertainment

Wat Eten We Vandaag: Spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas

De combinatie spitskool, kerrie en ananas klinkt misschien gek, maar is verrassend lekker. Spitskool kun je op verschillende manieren bereiden. Wij kiezen voor wokken, want dan blijft veel van de smaak behouden.

  1. ‘Help mee, eet de wereld mooier’
    VAN DE LEZER

    ‘Help mee, eet de wereld mooier’

    Maandag was het de internationale dag van de biodiversiteit. Een belangrijke dag om bij stil te staan, vindt Femke Dingemans van de Brabantse Milieufederatie, want de biodiversiteit in Nederland – en elders in de wereld – neemt sterk af. Volgens Dingemans kun je elke dag bijdragen aan de bescherming van de biodiversiteit.
    Cranendonck, Eindhoven, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard
  2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?