Wat Eten We Vandaag: Sticky tempé en wokgroenten met kruidige rijst en komkommersalade

Om je vingers bij af te likken: vegetarische sticky tempé in een zoete ketjap-sojamarinade. Geserveerd met kruidige rijst, wokgroenten en een komkommersalade als frisse tegenhanger.

Hoofdgerecht: vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 400 g pandanrijst
- 2 cm gember

Tempé
- 400 g temp
- neutrale olie
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 4 el bruine basterdsuiker
- 4 el sojasaus
- 6 el ketjap

Komkommersalade
- 1 komkommer
- 5 el witte balsamicoazijn
- 1 el bruine basterdsuiker
- halve rode peper

Wokgroenten
- 400 g peultjes
- neutrale olie
- 1 teen knoflook

Benodigdheden
Keukenpapier, wok

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Sticky tempé © 24Kitchen
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.