Wat Eten We Vandaag: Sushi met ossenhaas en zelfgemaakte teriyakisaus
Ben jij ook zo gek op sushi? De meeste mensen halen het buiten de deur, maar wist je dat zelf sushi maken helemaal niet zo moeilijk is? Binnen een uur heb jij deze overheerlijke sushi met ossenhaas en zelfgemaakte teriyakisaus op tafel staan.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 1 uur
Aantal porties: 18
Categorie: variabel
Ingrediënten:
- 300 gr ossenhaas
- 300 gr sushirijst
- 4 el rijstazijn
- 4 tl suiker
- 2 tl zout
- 7 gr verse gember
- 75 ml sojasaus
- 50 ml mirin
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 7,5 gr maïzena
- 30 ml water
- 1 el olie
- ½ komkommer
- 12 groene aspergetips
- 3 norivellen
- 3 el zwarte sesam
- 3 el gebakken uitjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
-
Wat Eten We Vandaag: Piri piri drumsticks met gegrilde paprika
Zo’n gerecht dat vrijwel iedereen lust: piri piri drumsticks. We bakken de drumsticks eerst kort aan, zodat ze een mooi, bruin kleurtje krijgen. Vervolgens garen we ze met de paprika én zelfgemaakte marinade in de oven. De marinade krijgt door de rode rawit peper een lekker pitje. -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
PREMIUM
‘Zonder sla is een maaltijd niet compleet’: probeer deze drie maaltijdsalades eens!
Niemand weet meer precies wanneer, maar ineens was hij daar: de maaltijdsalade. En qua dressings maken chef-koks zich er niet meer met een jantje-van-leiden van af. -
Wat Eten We Vandaag: Stroganoffsaus
De naam van deze saus komt van de Russische adellijke familie Stroganoff. Het is een klassieke saus, die je absoluut eens zelf moet maken. Vol, romig en met een pittige kick. Heerlijk bij rijst en schnitzel, maar ook zeker goed te combineren met aardappel, rundvlees of kip.
-
Wat Eten We Vandaag: Haverwafels met gebakken appeltjes
-
-
-
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Havermout bonbons
Deze havermout bonbons maak je met dadels en natuurlijk havermout. Maak ze af met verschillende soorten chocolade, pistachenootjes, fruit en kokos en jouw bonbons zijn klaar om van te genieten. Heerlijk voor bij de koffie of als afsluiting van een diner.