Wat Eten We Vandaag: Taco’s uit de oven met avocadomousse
Een leuke twist op taco’s? Probeer dan eens deze ‘tacobakjes’ uit de oven. Serveer het met avocadomousse en frisse limoenyoghurt om een heerlijke smaakcombinatie te creëren. Een makkelijk recept, dat ook nog eens snel op tafel staat.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 15 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 200 gr Roma-tomaten
- 150 gr zoete pepers
- 6 kleine volkoren tortilla’s
- 200 gr bruine bonen uit blik
- 150 gr mais uit blik
- 150 gr geraspte oude kaas
- 2 avocado’s
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- 4 takjes koriander
- 6 el magere yoghurt
- 2 limoenen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Vraag naar tweedehands dieselauto’s stijgt: dit is de reden
-
Is versgeperst fruitsap even gezond als het stuk fruit op zich?
Iedereen drinkt weleens graag een glaasje versgeperst sinaasappelsap, misschien heb jij er op dit moment wel een klaarstaan voor deze zondag. Vaak is fruitsap ook het eerste waar we naar grijpen als we willen afvallen, maar is dat sap wel zo gezond als we denken? Voedingswetenschapper Jana Van Stappen van de Katholieke Universiteit in Leuven legt uit. -
Wat Eten We Vandaag: Oreo cheesecake bars
Met deze makkelijke no-bake Oreo cheesecake bars zet je een goddelijk dessert op tafel waar je niet vanaf kan blijven. Je hebt er wat geduld voor nodig, maar het resultaat is verrukkelijk. Ook lekker als zoet tussendoortje. -
Wat Eten We Vandaag: Champignon bourguignon
Een perfect gerecht voor de koude dagen: vegetarische champignon bourguignon. Bourguignon is een traditioneel Frans gerecht met stoofvlees en groenten. Ook vegetarisch is dit gerecht de moeite waard. -
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
-
Wat Eten We Vandaag: Pittige makreelcouscous met sugar snaps
-
-
-
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
Buxusliefhebbers, let op, de rupsen van de buxusmot zijn al volop aan de vraat. Rond deze tijd verpoppen ze tot mot, met een nieuwe generatie tot gevolg. Ingrijpen is de boodschap! Hoe roep je de plaag een halt toe en houd je je geliefde planten gezond? Tuinexpert Laurence Machiels weet raad: ,,Een feromoonval lokt de mannetjes en kan voorkomen dat de buxusmotten paren.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Bami goreng
Bami kun je op vele manieren bereiden, maar de meest bekende versie in Nederland is bami goreng: gebakken bami. Lekker met veel groenten en hamblokjes. Extra handig: maak wat extra’s. In de vriezer kun je bami namelijk tot wel 3 maanden bewaren.