Wat Eten We Vandaag: Tagliatelle in makkelijke roomsaus met prosciutto

En dan bedoelen we ook écht makkelijk. Wat slagroom, boter, pecorino en prosciutto. Kind kan de was doen. Daarna met de voetjes omhoog en van deze pasta genieten op de bank.

Hoofdgerecht: Vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
- 600 g gedopte tuinbonen (evt. diepvries)
- 400 g tagliatelle (gedroogd, koelvers of zelfgemaakt*)
- zout en peper
- 85 g roomboter
- 200 ml slagroom
- 100 g pecorino (stuk) + extra voor bestrooien
- nootmuskaat
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes bonenkruid of (citroen)tijm
- 1 citroen
- 150 g prosciutto

OF optioneel: *tagliatelle zelf maken
- 400 g (pasta)bloem (00) + extra voor uitrollen
- 4 eieren
- zout

Optionele benodigdheden:
Deegroller of rolstok en pastamachine

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Tagliatelle in roomsaus met prosciutto © 24Kitchen