Volledig scherm
Teriyaki-gehaktballetjes met rijst © 24Kitchen

Wat Eten We Vandaag: Teriyaki-kipballetjes met rijst

Een mager kipgerecht met een knipoog naar de Aziatische keuken. De teriyakisaus komt ditmaal niet uit pot, maar maken we zelf met verse ingrediënten. 

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Kipballetjes
400 g kipgehakt
- 4 bosuitjes, in dunne ringen
- 1 teen knoflook, geperst
- olijfolie
- zout en peper

Teriyakisaus
60 ml Japanse sojasaus
- 3 el honing
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el maïzena
- 1 el sesamzaad
- 400 g pandanrijst

Benodigdheden
bakplaat met bakpapier

Volledig scherm
Teriyaki-kipballetjes met rijst © 24Kitchen

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke video’s van AD Koken&Eten: