Volledig scherm
Thaise groene curry met kippendijen © Shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Thaise groene curry met kippendijen

Het culinaire pronkstuk van Thailand: de groene curry. Of zoals de Thai het zelf noemen: ‘gaeng kiow wahn’. Groene curry heeft een zoet-pittige smaak door de kokosmelk en groene pepers. Serveer de curry met een bak geurige rijst. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4 
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

Rijst
300 g pandanrijst
- 600 ml water

Groene curry
- 2 cm verse gember
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels citroengras
- 1 bosje koriander
- 2 el groene currypasta
- olijfolie in te bakken
- 400 g kippendijen
- 1 ui
- 1 limoen
- 200 g sperzieboontjes
- 1 blikje kokosmelk
- 1 aubergine
- 2 el vissaus

Benodigdheden
Staafmixer, kom, rasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.