Wat Eten We Vandaag: Toast met rosbief en ‘smash’ van erwten en edamame bonen
Deze lunch zit vol met groenten en is een plaatje om te serveren. De ‘smash’ is een heerlijke groene spread van erwten en edamame bonen, ook wel bekend als sojabonen. Door de citroen kort te grillen, krijgt deze een lekkere, rokerige smaak. Heerlijk als finishing touch.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: lunch
Ingrediënten:
- 150 gr erwten
- 150 gr edamame bonen
- 1 takje munt
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl grof zeezout
- ½ tl vers gemalen zwarte peper
- 4 sneetjes robuust brood
- 1 citroen
- Handje amandelen, ongezouten
- 4 plakken rosbief
- ½ bosje tuinkers
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Noedels met spareribs
Een stoere maaltijd met bier én spareribs. Door de noedels in bier te koken krijgen deze een heerlijke, volle en zoete smaak. Gebruik een donker biertje voor een nog rijkere smaak. In de zomer kan je de spareribs natuurlijk ook op de barbecue bereiden. -
Wat Eten We Vandaag: quiche met sardine en venkel
Deze quiche heeft een zoetzure smaak dankzij de vulling van ui, venkel en sardines. We gebruiken zelfgemaakt deeg. Geen zin of tijd om je eigen deeg te mixen? Koop dan bevroren bladerdeeg. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.
-
Koken & Eten
Op zoek naar gezondere snack: vergelijk jouw favoriet met anders lekkers uit de frituur
Een gezonde optie ga je bij de snackbar waarschijnlijk niet vinden, maar dat betekent niet dat de menukaart geen onderscheid kent. Wat zijn de betere en minst gezonde snacks uit de frituur? -
-
-
Beter Eten
Stoppen met gas is nu meer dan ooit een uitstekend idee
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Koken op gas blijft goedkoop, maar elektrisch is efficiënter. En nieuwe pannen heb je voor inductie meestal niet nodig. -
Wat Eten We Vandaag: Toast met pesto, mozzarella en parmaham
Waan je even in Italië met deze toast belegd met pesto, mozzarella en parmaham. Een zomerse lunch met de smaken van Italië. In nog geen 5 minuten staat deze heerlijke toast op tafel. Gebruik glutenvrij brood voor een glutenvrije lunch.