Wat Eten We Vandaag: Uien bhaji met courgette-yoghurtdip
Bhaji, kende jij het al? Dit hapje is één van de populairdere snacks uit India en bestaat vaak uit uien in knapperig gefrituurd deeg op basis van kikkererwtenmeel. Wij geven hier graag een eigen draai aan en serveren onze bhaji met een frisse courgette-yoghurtdip.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 4 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad
- 150 gr kikkererwtenmeel
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl gemberpoeder
- 1 ei
- 3 el water
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
- 1 courgette
- 10 gr munt
- 200 gr Griekse yoghurt
- 1 tl honing
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Taartenbakster in Egypte opgepakt om cakejes in vorm van penissen: 'Het werd mij gevraagd’
Een banketbakster uit Egypte riskeert een gevangenisstraf van een jaar omdat ze cakejes heeft gebakken met penisvormige versieringen. Haar erotisch getinte lekkernijen druisen volgens de autoriteiten in tegen de Egyptische waarden. De vrouw werd in haar woning gearresteerd, maar is inmiddels op borgtocht vrijgelaten. -
Wat Eten We Vandaag: Tosti met pesto en gegrilde groente
Je kunt alle kanten op met tostibeleg. Wij kiezen dit keer voor een vegetarische variant, rijkelijk belegd met uiteraard kaas en daar voegen we groene pesto, rucola en gegrilde groente aan toe. -
Salmonella aangetroffen in spekreepjes van Lidl
Klanten van supermarktketen Lidl wordt verzocht om gerookte spekreepjes terug te brengen naar de winkel. Tijdens een kwaliteitscontrole van de Nederlandse Voedsel- en Waardeautoriteit (NVWA) is er salmonella in het product aangetroffen, wat voor kwetsbare groepen gevaarlijk is om te consumeren. -
Wat Eten We Vandaag: Gekruide bloemkool uit de oven
Bloemkool, een heerlijke groente waar je allerlei kanten mee op kunt. Wij bereiden deze groente in de oven en bestrijken ’m vooraf met een mooie mix van kruiden en specerijen. Genieten! -
Monniken leveren hun beroemde Trappist Westvleteren aan huis
De monniken van de Sint-Sixtusabdij in het Vlaamse Westvleteren zijn begonnen met de levering aan huis van hun wereldvermaarde trappist. Het gaat om een proefproject, waarbij een beperkte hoeveelheid bier de deur uitgaat, verpakt in een kartonnen doos. De Nederlandse fans hebben pech, het is voorlopig alleen voor klanten die in België wonen.
-
PREMIUM
Inpakken en zalm eten
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Hoe een tekort aan bubbeltjesplastic mevrouw Hamersma inspireert tot een zalmgerecht. -
Zo eet je op Popcorndag je favoriete snack (maar dan lekkerder en zes keer goedkoper)
Het is vandaag Popcorndag. Een bezoekje aan de bioscoop moeten we nog even uitstellen, maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen popcorn kunnen eten. Uit een zak bij de supermarkt of - veel goedkoper - zelfgemaakt. Het is super simpel. -
Wat Eten We Vandaag: Mosselen in witte wijnsaus met knoflookbrood
Zet eens een heerlijke pan mosselen op tafel. Wij helpen je graag op weg met ons simpele recept voor mosselen in witte wijnsaus in combinatie met knoflookbrood.