Wat Eten We Vandaag: Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus, peer en spruitjes
De feestdagen liggen dan wel achter ons, maar een mooi gerecht met varkenshaas kan altijd. Wij serveren deze klassieker met paddenstoelenroomsaus, aardappelpuree, gebakken peer en spruitjes. Een bord vol met heerlijke smaken.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 500 gr kruimige aardappelen
- 1 harde peer
- 1 ui
- 250 gr kastanjechampignons
- 500 gr spruitjes
- 40 gr ongezouten roomboter
- 150 ml kookroom
- 3 tl juspoeder
- 1 varkenshaas (ongeveer 250 gr)
- 50 ml melk
- 4 gr bieslook
- 4 takjes peterselie
- Peper en zout
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pastinaakstamppot met boerenkool en kabeljauw met kruidenkorst
Hollandse pot, maar dan net even anders dan normaal: pastinaakstamppot met boerenkool en kabeljauw met kruidenkorst. De kabeljauw met kruidenkorst maakt de stamppot net wat verfijnder. Extra leuk: het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is juist erg makkelijk om te maken. -
PREMIUMKoken & Eten
Ramadan is bijna voorbij dus is het tijd voor véél lekkers: waarom op elke tafel andere hapjes staan
De maand Ramadan zit er bijna op. Dat betekent dat er veel lekkers op tafel komt bij het feest Eid al-Fitr. Wat voor lekkers je eet bij dit feest, hangt er maar net af waar je familie vandaan komt. Maar één ding is overal hetzelfde: de jonge mensen gaan bij de ouderen langs. -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Geen plastic zakjes meer bij groente en fruit: zo vervoer je het zonder schade
Steeds minder supermarkten hebben standaard een houder waar je gratis een plastic zakje kunt pakken voor je witlofstronkjes, je peren en je penen. Hoe krijg je ze dan veilig thuis? -
PREMIUMGeld & Geluk
Astrid kwam met niets uit scheiding: ‘Kon binnen jaar auto van 15.000 euro kopen’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen geld en geluk. Astrid wil dat haar kinderen elke week één euro sparen. ,,Zo lief: toen hun oma via WhatsApp was opgelicht, haalden ze hun spaarpot leeg.”
-
PREMIUM
Limoncello die licht geeft, Eindhovenser kan bijna niet
EINDHOVEN - Begonnen als hobby na een etentje bij de Italiaan Antonio's, waar ze de maaltijd afsloten met een limoncello. ‘Dat gaan we zelf maken’ en dat deden ze. Eerst in de huiskamer. Toen in de schuur van een vriend. Sinds een maand hebben ze hun eigen fabriekje aan de Fuutlaan. -
Zo kun je goedkoper tanken tijdens een lange rit
Ook al probeer je nog zo goed om brandstof te besparen, tijdens een langere rit is het onvermijdelijk dat je een keer moet tanken, en de prijzen van benzine en diesel liegen er niet om. Zo kun je goedkoper tanken. -
Wat Eten We Vandaag: Melanzane met mozzarella
Een heerlijk, klassiek Italiaans recept dat we allemaal wel kennen: melanzane. Melanzane betekent aubergine in het Italiaans en dat is ook het basis ingrediënt van deze ovenschaal. Dit keer maken we ’m net even wat anders, zodat je een verrassend gerecht op tafel kunt zetten.