Wat Eten We Vandaag: Wentelteefjes met lemon curd, kokosyoghurt en blauwe bessen
Onze waanzinnige wentelteefjes: een heerlijke verrassing op je bord van lemon curd, blauwe bessen en kokosyoghurt. Ideaal om oud brood op te maken, maar ook de perfecte manier om het weekend goed te beginnen met een smaakvol ontbijt.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 6 sneetjes wit brood
- 1 ei
- 100 ml melk
- ½ tl kaneel
- Kokosolie om in te bakken (of roomboter)
- 3 el lemon curd
- 150 gr blauwe bessen
- 100 gr kokosyoghurt
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wetenschappers ontdekken waarom chocola zo’n onweerstaanbaar gevoel geeft in je mond
Het onweerstaanbare gevoel van smeltende chocolade in de mond komt volgens onderzoekers door de manier waarop het de tong smeert. Met die wetenschap kunnen vetarme producten worden ontwikkeld die een heel romig gevoel nabootsen, zoals ijs en kaas. -
Wat Eten We Vandaag: Citroen-maanzaad pancakes
Pancakes met rood fruit en ahornsiroop ken je vast wel. Maar heb je deze variant met citroen-maanzaad al geprobeerd? Deze friszoete pancakes zorgen gegarandeerd voor een goed begin van de dag. Ook heerlijk tijdens een brunch of lunch. -
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
Koken & Eten
Het populairste brood is meteen ook het gezondste
De bakkerssector vindt dat volkorenbrood wel wat extra aandacht verdient. Daarom wijzen bakkers in de ‘Week van het brood’ op de gunstige eigenschappen ervan. Waar moet je op letten bij het kopen - of zelf maken - van een brood? -
Wat Eten We Vandaag: Caesarsalade met ansjovisdressing
Kan jij een lekkere caesarsalade wel waarderen? Dan moet je deze variant absoluut een keertje proberen! De baby romaine sla wordt gegrild voor een knapperige bite. De salade wordt afgetopt met een verrassende dressing van ansjovis.
-
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
-
-
PREMIUM
We gooien elke dag 700.000 broden weg, maar je kunt ze prima recyclen: ‘Mijn zoon vroeg: papa, waarom stuur je dat brood niet naar Afrika?’
WAGENINGEN - Elke dag worden in ons land 700.000 broden te veel gebakken. En aangezien niemand van oud brood houdt, worden die broden vermalen tot veevoer of weggegooid. Zonde, vinden ze in Wageningen. Drie bakkers hebben iets bedacht om vers brood te kunnen bakken met oud brood. Wel zo goed voor het milieu. -
Met video3
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs.