Wat Eten We Vandaag: Witlof met ham & kaas, ribkarbonade en aardappelen

Een Hollandse klassieker die vast een belletje doet rinkelen:  witlof met ham en kaas geserveerd met ribkarbonade en aardappelen. Dat wordt ouderwets genieten op de zaterdagavond. Aan taaaaaaafel!

Ingrediënten
600 g aardappels
- 4 tot 6 stronken witlof
- 4-6 plakken achterham
- 100 g oude kaas
- 4 ribkarbonades
- zout en peper
- neutrale olie
- 30 g boter
- 3 el grove mosterd
- nootmuskaat

Benodigdheden
schone doek, ovenschaal, (nootmuskaat)rasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
witlof met ham en kaas © 24Kitchen
  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.