Wat Eten We Vandaag: Witlof met parmaham en Parmezaanse kaas
Wist je dat de gemiddelde Nederlander maar liefst 3 kilo witlof per jaar eet? Dit gerecht is een twist op de klassieke bereiding van witlof met ham en kaas uit de oven. We gebruiken Parmezaanse kaas en parmaham, bedekt met een knapperig laagje panko.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: Vlees
Ingrediënten:
- 2 stronken witlof
- Zout en peper
- 1 takje tijm
- 2 eieren
- 50 gr crème fraîche
- 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 4 plakjes parmaham
- 40 gr panko (Japans paneermeel)
- Rasp van ½ citroen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 4 groene olijven, fijngehakt
- 1 el roomboter
- 200 gr vastkokende aardappelen
- 4 takjes bieslook, fijngehakt
- Boter, om in te bakken
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Romige visschotel met prei en broccoli
-
Wat Eten We Vandaag: Mexicaans garnalenpannetje
De Mexicaanse keuken, wie is er niet dol op? Vandaag gaan we voor een Mexicaans visgerecht. Een garnalenpannetje met veel groenten, geserveerd met tortillawraps. -
PREMIUM
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
Vreemdgaan gebeurt overal. Maar sommigen komen sneller in de verleiding dan anderen. Als artiest heb je het vaker voor het uitkiezen. Maar ook en vooral juist dan geldt: bezint eer ge begint, zegt Debby Gerritsen deze week tegen Teun. -
Is versgeperst fruitsap even gezond als het stuk fruit op zich?
Iedereen drinkt weleens graag een glaasje versgeperst sinaasappelsap, misschien heb jij er op dit moment wel een klaarstaan voor deze zondag. Vaak is fruitsap ook het eerste waar we naar grijpen als we willen afvallen, maar is dat sap wel zo gezond als we denken? Voedingswetenschapper Jana Van Stappen van de Katholieke Universiteit in Leuven legt uit. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen carpaccio
Flammkuchen is ontstaan in de regio Elzas, door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in Nederland. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio en natuurlijk rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
-
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Sticky kipdrumsticks met rijstsalade
Deze kipdrumsticks, ook wel kiplolly’s genoemd, zijn anders dan anders en daarom leuk om te maken én te serveren. Bak ze knapperig in de pan of steek de barbecue aan op een zonnige dag. De barbecuesaus met honing zorgt voor het kleverige, zoete laagje wat de kip onweerstaanbaar lekker maakt. -
Dit betaal je aan tol voor een autovakantie naar Kroatië
Als je op vakantie gaat naar het zuiden, moet je rekening houden met tolwegen en -tunnels. De prijzen zijn de laatste jaren gestegen, maar hoe duur is het eigenlijk om bijvoorbeeld naar Kroatië te rijden?