Wat Eten We Vandaag: Witte-chocoladelavacake
Witte chocolade lavacake, moeten we nog meer zeggen of loopt het water je al in de mond? De cake is heerlijk krokant aan de buitenkant met gesmolten chocolade binnenin. Dit dessert heeft maar een paar ingrediënten en maak je ook nog eens zo klaar.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 50 gr ongezouten roomboter
- 70 gr witte chocolade
- 30 gr honing
- 1 ei
- 1 eidooier
- 50 gr bloem
- Snufje poedersuiker
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Wat Eten We Vandaag: Appeltaart baked oats met stroopwafel
Appeltaart als ontbijt, dat klinkt als een feestje. Met deze baked oats geniet je van een gezondere versie van appeltaart met een kleine guilty pleasure dankzij de stroopwafels. Even in de oven en de dag kan niet beter beginnen. -
Wat Eten We Vandaag: Tajine met kabeljauw
Wanneer je deze tajine op tafel zet maak je meteen indruk met de mooie schaal gevuld met heerlijke en geurige ingrediënten. Wij kiezen voor een vistajine, gevuld met kabeljauw. Extra lekker met flatbread en de frisse salade van komkommer, tomaat en verse kruiden. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’
-
Koken & Eten
Schoner werken in de keuken: ‘Stop met het gebruik van microvezeldoekjes’
Tijdens het koken is het belangrijk dat je rauw eten van ander eten gescheiden houdt. Het vocht van rauw vlees of rauwe vis kan namelijk zorgen voor voedselvergiftiging. Drie experts geven tips om kruisbesmetting te voorkomen. -
PREMIUM
Hippe drank nu ook in biervorm: ‘Limoncello thuis maken? Op Google ga je het recept niet vinden’
Wat begon als een limoncello-experiment in de kelder van zijn restaurant in Voorschoten, is nu een nieuw zomers biertje van Westlands/Haagse makelij. Westlander Mart Kamp heeft met zijn Lemon Spirit de handen ineen geslagen met de Haagse brouwerij Kompaan. -
Wat Eten We Vandaag: No-bake cheesecake ontbijttaartjes met passievrucht
Deze ontbijttaartjes hebben een zachte dadelbodem en zijn gevuld met roomkaas en kwark. Door de vulling te combineren met kokosyoghurt zijn de taartjes zeer geschikt als voedzaam ontbijt. Ideaal om een dag van te voren klaar te maken, zodat er ’s ochtends een heerlijke verrassing op je te wachten staat.