Wat Eten We Vandaag: Wortelcake met walnoten en sinaasappel-roomkaasglazuur
Wortelen geven een zoete smaak aan gerechten, vandaar dat wortelen graag gebruikt worden voor de bereiding van cake. Deze wortelcake is door de toevoeging van sinaasappel-roomkaasglazuur en knapperige walnoten een stuk verrassender dan de traditionele variant en heeft een frisse nasmaak.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 1 uur wachttijd)
Aantal porties: 12
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 400 gr winterpeen
- 200 gr ongezouten walnoten
- 4 eieren
- 200 gr lichte basterdsuiker
- 250 ml zonnebloemolie
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 tl gemalen kaneel
- ¼ tl zout
- 2 tl vanille extract
- 10 gr ongezouten roomboter
- 1 sinaasappel
- 200 gr roomkaas naturel
- 10 gr poedersuiker
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom mannen vaker bier drinken dan vrouwen? ‘Bierprofessor’ Leendert Alberts weet het
Het eerste biertje dat hij op zijn 18de dronk, daar vond hij ‘niets aan’. Inmiddels weet de 56-jarige Leendert Alberts alles van de Nederlandse biergeschiedenis en is zijn bijnaam ‘de bierprofessor’. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Wat Eten We Vandaag: Toad in the hole
Toad in the hole is een klassiek Brits recept. Het werd eigenlijk gebruikt om restjes eten in te verwerken. Je bakt prei en uien goudbruin, schenkt het beslag in een pan, steekt de worstjes en tomaatjes er tussen en bakt het daarna af in de oven. Je kunt natuurlijk ook andere groenten toevoegen om restjes op te maken. -
Koken&Eten
Van tomatensaus tot kruidenboter: vijf bekende recepten maar dan met minder zout
Eet je te veel zout? Je bent niet de enige: 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen. De Nierstichting lanceert vandaag een campagne om daar aandacht voor te vragen en deelt zoutbewuste recepten.
-
PREMIUMMet video
Foodtrucks steeds populairder: ‘Deze trend zal nog twintig jaar duren’
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Waarom blijven mensen ervan smullen? En komt er een einde aan de groei nu corona voorbij is? Wij spreken drie enthousiaste foodtruckers over hun succes en toekomst. -
Wat Eten We Vandaag: Sinaasappel-perzikspritz
Op Koningsdag mag geproost worden. Bijvoorbeeld met deze oranje sinaasappel-perzikspritz: een mixdrankje met mousserende wijn, sinaasappel aperitief en sprankelend water met perziksmaak. Het sinaasappel aperitief zorgt voor een volle smaak en kleurt het drankje prachtig oranje. Heerlijk voor tijdens de borrel. -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden?