Wat Eten We Vandaag: Zeebaars in zoutkorst met grove aardappelpuree en gebakken bimi

Het klinkt misschien gek, maar het bereiden van een vis in zoutkorst betekent niet dat de vis ook zouter smaakt. Wat het wel bewerkstelligt, is dat er geen vocht ontsnapt en de vis daardoor lekker mals blijft.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 citroen
- 1 tak rozemarijn
- 1 zeebaars (600-700 g), schoongemaakt, maar ongeschubt
- 1 kg grof zeezout
- 5 eiwitten
- 600 g kruimige aardappels
- Zeezout en peper
- 1 teen knoflook
- Zonnebloem- of arachideolie
- 300 g bimi
- Chilivlokken
- 1 à 2 tl venkelzaad
- 3 à 4 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden:
- Ovenschaal of braadslee, satéprikker, vijzel

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen