Wat Eten We Vandaag: Zuid-Franse garnalen met doperwtenpuree

Vlam in de pan! We hullen de garnalen in een Zuid-Frans jasje door ze te flamberen met pastis. Daar serveren we een doperwtenpurree bij met waterkers. Bon Appétit!

Hoofdgerecht: schaal- en schelpdieren
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30

Ingrediënten

Geroosterde baguette
1 baguette
- olijfolie
- zout
- 1 teen knoflook

Doperwtenpuree
400 g verse doperwten
- 2 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- 1 citroen
- zout en peper
- 1 bosje waterkers

Geflambeerde garnalen
2 tl venkelzaad
- 40 g roomboter
- 350 g gepelde rauwe garnalen zonder kop
- 30 ml pastis
- zout en peper

Benodigdheden
Pureestamper, vijzel, koekenpan met deksel voor flamberen

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Zuid-Franse garnalen met doperwtenpuree © 24Kitchen