Wat Eten We Vandaag: Zuurkoolstamppot met paddenstoelen en dragon
Zuurkool en stamppot is een gouden combinatie, zeker wanneer je hier nog een flinke lik mosterd en wat Parmigiano Reggiano aan toevoegt. Wij serveren onze ‘zuurkoolstamp’ met gebakken bospaddenstoelen en dragon; een ideaal recept voor een gure herfst- of winterdag.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 600 gr stamppotaardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr verse zuurkool
- 8 takjes dragon
- 2 uien
- 400 gr bospaddenstoelen (of een paddenstoelenmix)
- Boter, om in te bakken
- 50 ml melk
- 1 el mosterd
- 45 gr geraspte Parmigiano Reggiano
- 25 gr roomboter
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Cranberry ginger beer mocktail
Een mocktail is een cocktail zonder alcohol. Het woord is een samenvoeging van het Engelse ‘mock’ en ‘cocktail’. Mock betekent ‘niet echt’, maar toch is alles aan dit drankje écht lekker. Voeg wat ijs toe en geniet! -
PREMIUMKoken & eten
Het Pietermannetje, een gevaarlijk steekvisje, mag vaker op het bord verschijnen
Nu er meer thuis wordt gekookt, eten we ook meer vis. Dat is fijn en al helemaal als het ons eigen noordzeevis is, vinden ze op Scheveningen. Proef maar eens zo’n gevaarlijke Pieterman. ,,Een heerlijk visje.’’ -
Koken & eten
Boodschappen binnen 10 minuten in huis: Gorillas schudt bezorgmarkt op met flitsservice
Ineens was Gorillas daar. Een supersnelle bezorger die je boodschappen binnen 10 minuten thuisbezorgt. Bijna te mooi om waar te zijn, zou je denken. Toch werkt het. Volgens het bedrijf zelf was het hoog tijd om de markt op te schudden met een nieuwe aanpak. Want traditionele supermarkten hebben te lang stilgestaan. ,,Hoeveel innovatie heeft er de laatste tien jaar nou plaatsgevonden?” -
Vijf horecaondernemers uit Someren slaan handen ineen: Fietsen of wandelen en hapje-to-go
SOMEREN - Een nieuwe fietsroute van zeventien kilometer door Someren waar je bij vijf horecazaken stopt om een hapje mee te nemen. Vijf lokale ondernemers slaan de handen ineen en komen met Someren To Go, een initiatief dat loopt totdat de terrassen weer open gaan. -
Wat Eten We Vandaag: Panzanella salade met zelfgemaakte vinaigrette
Deze typisch Italiaanse broodsalade vindt zijn oorsprong in het prachtige Toscane. Van origine een recept voor de arme bevolking, gemaakt van restjes oud brood en tomaat. Tegenwoordig een klassieke salade en nog lekkerder met een olijfolie van goede kwaliteit.
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken bloemkool met appel en brie
Zet een heerlijk herfstgerecht op tafel met ons recept voor gebakken bloemkool met appel en brie. Zoet, zout, hartig; wij zijn fan van deze verrassende combinatie van smaken! -
PREMIUMKoken & eten
Henk Krol begint bed and breakfast in de bossen: ‘Mijn specialiteit? Allerlei soorten eitjes’
Van debatteren over zaken van landsbelang naar het bereiden van ontbijtjes voor gasten. Henk Krol (71), tot voor kort nog Kamerlid, maakt een bijzondere carrièrestap. Samen met zijn verloofde begint hij een bed and breakfast in de bossen bij Best. ,,Ik vind het gewoon leuk, mensen vertroetelen.” -
Wat Eten We Vandaag: Lekkerbekje met witlof en kerriesaus
Inspiratie nodig voor een heerlijk en makkelijk visgerecht? Serveer je lekkerbekje dan vooral eens met gebakken krieltjes en een zelfgemaakte kerriesaus. Knapperige witlof en zoete appel en sinaasappel zorgen voor een frisse touch aan dit smakelijke gerecht.