PREMIUM
‘Wedden om een euro dat je dit lust?’
Koken en EtenHoe groot is het verschil tussen ananas in blik en een verse ananas? Wat Ronald Giphart betreft: de eerste variant is werkelijk niet te eten, de tweede verrukkelijk.
Ingeblikte ananas is een manier van de Schepper om mensen te straffen voor al het leed dat zij veroorzaken. In mijn jeugd stonden ananas-partjes dan ook op de eerste plek van ‘vieste ingrediënten ooit’, meteen gevolgd door rozijnen en krenten, en gekonfijte kersen. Na jaren ben ik nog steeds geen fan van ananas uit blik. Omdat ik mij afvroeg of ik de enige was die er zo over dacht, stelde ik de vraag op Twitter. Welke ingrediënten riepen vroeger als kind de meeste aversie op?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
PREMIUMKoken & Eten
Deze ‘begraven zalm’ is een heerlijke delicatesse
Tijdens een vier uur durende overstap op een IJslands vliegveld stuitte Ronald Giphart ooit op een gratis bordje gravad lax. Een nieuwe verslaving was geboren. -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
Koken & Eten
Chili con carne maken? Met deze tips is het altijd een succes
Chili con carne is een van origine Mexicaans stoofgerecht. Je hebt er niet veel voor nodig: vaak heb je aan vlees, knoflook, ui, tomaten en bonen al genoeg. Maar hoe maak je dit gerecht nou zelf? Welke kruiden heb je bijvoorbeeld nodig, en hoe zorg je ervoor dat hij niet té pittig wordt? -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda.
-
Koken & Eten
Vlees, vis of vega: deze vijf hamburgers zijn voor elk wat wils
Een ouderwetse hamburger met vlees is nog altijd razend populair, maar tussen die twee broodjes kun je enorm variëren. Deze zaterdag is het Internationale Hamburgerdag, en wij presenteren vijf hamburgers voor elke smaak. -
PREMIUMKoken & Eten
Vlaai? Da’s toch een soort pizza met fruit?
Als de Limburgse vlaai ter sprake komt, stuit Ronald Giphart regelmatig op nationaal-provinciaalse sentimenten. -
PREMIUM
De Bijenkorf in Hooge Mierde verlaat ‘de zaal’ en slaat een nieuwe weg in
HOOGE MIERDE - Café & Zaal de Bijenkorf in Hooge Mierde kreeg een facelift en heet nu Restaurant De Bijenkorf. Het enthousiasme om een nieuwe richting in te slaan is er, aan de uitvoering schuurt het nog een beetje. Maar het komt vast goed. Score: een 7-.