PREMIUM
‘Wedden om een euro dat je dit lust?’
Koken en EtenHoe groot is het verschil tussen ananas in blik en een verse ananas? Wat Ronald Giphart betreft: de eerste variant is werkelijk niet te eten, de tweede verrukkelijk.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
-
PREMIUM
Terrastest: hoeveel betaal je voor een drankje? ‘Prijzen voelen steeds ongemakkelijker’
Een biertje op het terras is in twee jaar tijd 15 procent duurder geworden, blijkt uit een terrastest van deze site. De hoge prijs brengt de lokale horeca in een spagaat. „We moeten soms een prijs vragen waar ook wij moeilijk achter kunnen staan.’’ -
PREMIUMKoken & Eten
Vlaai? Da’s toch een soort pizza met fruit?
Als de Limburgse vlaai ter sprake komt, stuit Ronald Giphart regelmatig op nationaal-provinciaalse sentimenten. -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
PREMIUMKoken & Eten
Deze ‘begraven zalm’ is een heerlijke delicatesse
Tijdens een vier uur durende overstap op een IJslands vliegveld stuitte Ronald Giphart ooit op een gratis bordje gravad lax. Een nieuwe verslaving was geboren.
-
PREMIUM
Duitsers moeten steeds minder hebben van hun oer-eigen worst
-
-
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
PREMIUM
Aspergekwekers maken overuren: 'Haal ze bij de boer, niet in de supermarkt’
HEEZE/SINT-OEDENRODE – Half maart hingen ze al aan de lijn bij aspergekweker Van Oeffelen in Heeze. Nu zijn de asperges dan echt weer volop verkrijgbaar. Ook bij de vele restaurants in de regio met een speciale aspergekaart, zoals de Rooise Boerderij. ,,Van de 56 eters kozen er 54 het witte-goudmenu.”Sint-Oedenrode, Heeze-Leende, Eindhoven