Wil je gourmetlucht kwijt? Zo ruikt je huis weer fris na een avondje gourmetten
Koken & etenLast van een penetrante, lastig te bestrijden baklucht in huis na een avondje gourmetten? Tv-kok Jet van Nieuwkerk geeft een stappenplan om je huis weer lekker te laten ruiken.
Gourmetten is heerlijk, maar de volgende dag wil je dat niet meer ruiken. Hoe krijg je dat voor elkaar? Jet van Nieuwkerk doet het zo:
Stap 1: Afzuigkap aanzetten
Zet tijdens het gourmetten de afzuigkap aan. Zo gaat een groot deel van de geur gelijk door de afzuigkap naar buiten en blijft het minder in je huis hangen.
Stap 2: Sinaasappel met kruidnagel
Prik een sinaasappel helemaal vol met kruidnagels en leg deze in de buurt van je eettafel. Dit geeft een heerlijke frisse geur af en neem tegelijkertijd de heftige gourmetgeur in zich op.
Stap 3: Gemalen koffie
Zet versgemalen koffie op de eettafel. De oliën die uit de gemalen koffie vrijkomen lossen alle ongewenste geuren op. Je kunt dit bakje ook in de koelkast of vriezer leggen om alle geuren van je voorbereide kerstdiner te neutraliseren.
Stap 4: Azijn koken
Zet achteraf een klein pannetje met een beetje azijn op het vuur. De dampen neutraliseren de gourmetgeur. Dat is veel beter dan luchtverfrissers gebruiken, die alleen maar mengen met alle gourmetgeuren.
Stap 5: Laurierblad aansteken
Door een laurierblaadje aan te steken en de dampen door de kamer te laten gaan, haal je snel de gourmetlucht weg. De dampen van het blaadje helpen mogelijk ook goed tegen kerststress. Ze zorgen ervoor dat je spieren ontspannen. Zo nemen stress en spanning af.
Vakantieblunders: Wendy had een huisje gehuurd en vlees gekocht voor de gourmetavond. Dat ging niet helemaal goed. Dit verhaal en 24 andere blunders vind je bij Ouders van Nu.
Dit artikel verscheen eerder op deze site op 17 december 2019.
Tv-kok Jet van Nieuwkerk heeft naast deze handige tips ook heerlijke recepten voor op de gourmet. In deze aflevering maakt ze kindvriendelijke maïspannenkoekjes:
En zo geef je een Hollandse twist aan je gourmet:
Meer zien? Bekijk hier video’s over koken en eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Zo smaakt koffie van de lekkerste koffiebonen uit de supermarkt: 'zoet en kruidig met weinig bitters’
Echte koffieleuten willen graag het onderste uit de kan. De bonen moeten ‘eerlijk’ geplukt zijn, perfect gebrand en versgemalen. Koffiebonen onder het mes. -
Deze auto's gaan het vaakst meer dan 300.000 kilometer mee
Automobilisten die een hekel hebben aan inruilen doen er goed aan om een auto te kopen die in één van de lijstjes hieronder staat. Het zijn nagenoeg onverwoestbare modellen met motoren die een eeuwig leven lijken te hebben. -
PREMIUMKoken & Eten
De lekkerste pure pindakaas van de supermarkt: mooi vloeibaar, glanzend en goed mondgevoel
Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden. Naturel, met stukjes noot, met karamel of peper. De (gezonde) hit van dit moment: 100% pindakaas. Met alleen pinda’s, verder niets. Top of flop? -
PREMIUM
Het droomhuis van Daan (27) bleek een complete bouwval: ‘Keurder noemde het een kaartenhuis’
Huizenkopers hebben vaak geen flauw benul van funderingsproblemen, bleek onlangs uit onderzoek. Niet vreemd, als er op Funda vaak niets over staat. Het overkwam Daan (27) uit Utrecht, die bijna een ‘kaartenhuis’ kocht. -
Wat Eten We Vandaag: Courgetelle met zalm en romige avocadosaus
Deze courgetelle maak je met een saus van avocado en cottage cheese, wat het gerecht heerlijk romig maakt. Een perfect recept voor een doordeweekse dag wanneer je voedzaam wilt eten, zonder uitgebreid te hoeven koken.
-
Koken & Eten
Dit zet Nederland het liefst op tafel met kerst (en het is dit jaar minder vaak het gourmetstel)
Ondanks of juist dankzij de aanhoudende coronacrisis is Nederland nu al volop bezig met kerst, blijkt uit het zoekgedrag van mensen op de site en app van Albert Heijn. De fans van de feest-Allerhande kunnen hun lol op, want na de ingetogen feestdagen van vorig jaar pakken we dit jaar feestelijker uit, verwacht foodtrendwatcher Joyce Bierman, binnen Albert Heijn verantwoordelijk voor het magazine. -
-
-
Wat we kunnen leren van praten over onze stoelgang: ‘We hebben allemaal weleens diarree’
Mensen vinden het vaak ongemakkelijk om over diarree te praten of om ermee naar de huisarts te gaan. Vaak is deze dunne ontlasting vrij onschuldig, maar wanneer is het slim om naar de dokter te gaan? En wat doe je als een kind diarree heeft? -
Beter Eten
Waarom het vreemd is om te stunten met varkenshaas: ‘Een varken heeft er maar twee’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Natuurlijk willen slagers méér vlees verkopen, maar wel van minder dieren. Dat betekent: van kop tot staart.