Zeebaars steelt de show, maar de sla verdrinkt in een azijnbad bij O.T.T.O
gouden pollepelThomas, Vincent, Anton en Laurens sloegen in 2019 de culinaire handen ineen in O.T.T.O: Other Than The Others. Benieuwd of die vier handen op mijn buik daadwerkelijk verschil maken in Wijk bij Duurstede.
Elke week recenseert Marco Bosmans een van de vele restaurants in de provincie Utrecht. Deze week eet hij bij O.T.T.O in Wijk bij Duurstede.
Mijn QR-code scannen? Ach, de jonge dames achter de bar geloven het wel. Die gastvrije ongehoorzaamheid trof ik de afgelopen weken wel vaker, dus heel anders dan bij anderen is dit nog niet. Het brood met smeersels en het glas vermentino evenmin.
Onder het genot van de eerste happen en slokken laat ik me door de gastvrouw bijpraten over de geschiedenis. O.T.T.O. mag dan jong zijn, voorganger De Gouden Leeuw liet zich vele jaren geleden al beproeven door deze krant.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMgouden pollepel
Bij Venster heb je maar vijf keuzes per gang: dat zouden meer restaurants moeten doen!
Het Berlijnplein in Utrecht is precies wat het is: een hip, onconventioneel Berlijns pleintje. Binnen een omlijsting van moderne nieuwbouw is ruimte gecreëerd voor creatievelingen als Daniel Lansbergen en zijn broedplaats Venster. -
Wat Eten We Vandaag: Croque monsieur van krentenbrood met camembert en appel
Croque monsieur is een typische Franse tosti met bechamelsaus. Wij geven een leuke twist aan de klassieke ham-kaas variant door de toevoeging van camembert en appel. Ook gebruiken we krentenbrood om de tosti een wat zoetere smaak te geven. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten
Dit is een heerlijke soep met geroosterde groenten, die ook nog eens gemakkelijk is om te maken, want de oven doet het meeste werk voor je. De soep krijgt een lekkere romige smaak door de geroosterde cashewnootjes. Kortom: een verrassend gerecht om te serveren. -
Kan 't goedkoper?
Aardappelen fiks duurder geworden, maar met deze tips kun je besparen
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: aardappelen. -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes?
-
PREMIUMgouden pollepel
De chef van dit restaurant in Soest laat alle papillen dansen
Duurzaam en plantaardig, fusion, shared dining en superfoods; de trends en thema’s kwamen allemaal voorbij op deze pagina. En de moleculaire gastronomie niet te vergeten. Vandaag niet. Vandaag gaan we terug naar school, in de bossen bij ‘t Spiehuis in Soest. -
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze. -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s.