Zin in de herfst? Zo maak je de portobellosteak van Yotam Ottolenghi
Koken & etenMevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. De ‘Flavours’ van Yotam Ottolenghi gaan als warme broodjes over mevrouw Hamersma’s toonbank deze dagen.
,,Het ontbrak er nog maar aan dat ze in slaapzakken voor de deur lagen, maar het was een gekkenhuis’’, antwoordde mevrouw Hamersma toen ik vroeg hoe Yotam Ottolenghi’s Flavour het op de eerste dag van uitkomen had gedaan. De voortekenen dat het nieuwe boek van de man die Nederland de diepere betekenis van aubergine had laten zien weer een succes zou worden, waren dan ook legio. Janny Heel Holland Bakt & Vaart van der Heijden had in De Vooravond, het nieuwe televisieprogramma van Fidan Ekiz en Renze Klamer, het boek mogen lanceren door een recept voor te lezen onder keyboardbegeleiding van haar gastheer. Ottolenghi was door Delicious tot gasthoofdredacteur benoemd.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
Wat Eten We Vandaag: Chocoladetruffels
Fan van chocolade? Probeer dan eens deze chocolade truffels. Deze heerlijke lekkernij kun je vegan maken en je maakt ze ook nog eens met maar 3 ingrediënten. De truffels zijn zo gemaakt, de koelkast doet de rest van het werk. -
PREMIUMMet video
Foodtrucks steeds populairder: ‘Deze trend zal nog twintig jaar duren’
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Waarom blijven mensen ervan smullen? En komt er een einde aan de groei nu corona voorbij is? Wij spreken drie enthousiaste foodtruckers over hun succes en toekomst. -
PREMIUMRecept
Koken voor een grote groep? Zo maak je een mega-gehaktbrood
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Dit keer vieren de Hamersma's een lustrum en doen ze zich tegoed aan gehaktbrood en Valenciaanse rode wijn.
-
PREMIUMKoken & Eten
Bij deze ovenschotel met aubergine past rode wijn met syrah erin heel goed
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Dit keer maken de Hamersma’s kennis met Mo, een razendsnelle Palestijnse spijsbereider. -
Met video
RIVM: Eet geen vis en garnalen uit Westerschelde
Eet zo min mogelijk zelf gevangen vis en schaal- en schelpdieren uit de Westerschelde en het Kanaal Gent-Terneuzen. Er zit te veel PFAS in, acht tot tien keer hoger dan bij vergelijkbare producten in de winkel. -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente.