Zo maak je de heerlijke gebaktballetjes van de Healthy Sisters
VideoHealthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een lekker én gezond recept. In deze aflevering laten ze je zien hoe je gehaktballetjes in de tajine maakt. Kan ook in de pan!
Delen per e-mail
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- Scheut olijfolie
- 5 tomaten
- Bosje koriander
- 3 teentjes knoflook
- Snufje zout
- tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
- Draai het gehakt in balletjes en blend ondertussen de tomaten
- Verwarm de tajine heel kort met de olijfolie en voeg de gehaktballetjes toe
- Dit laat je even bakken
- Snij de koriander heel fijn. Maar hou ondertussen de tajine in de gaten
- Na 15 minuten voeg je de tomaten, koriander, kruiden en de versgeperste knoflook toe. Dit laat je weer 15 minuten samen koken
Tip: uiteraard kan dit ook in een gewone pan mocht je geen tajine hebben.
Bon Apetit , smakelijk oftewel besaha!
Meer recepten van de Healthy Sisters proberen? Hier vind je hun video's:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
risico's onderschat Bijna 60 procent denkt onterecht dat in een fles wijn zes glazen alcohol zitten
Nederlanders onderschatten de gevaren van alcohol. Risico’s zoals dementie en kanker zijn veelal onbekend. Vooral mensen die veel drinken hebben niet goed door welk effect drank op hun gezondheid kan hebben. Ook vinden zij het erg moeilijk een drankje te weigeren als hun vrienden wel drinken. -
Koken&Eten Koek voor de allerkleinsten bestaat voor kwart uit suiker: ‘Industrie maakt baby's verslaafd’
Voor baby’s vanaf zes maanden zijn tegenwoordig talloze koekjes te koop. Net als in het koekschap voor volwassenen is de keuze reuze. Maar wat maakt deze snacks zo speciaal voor baby’s? Tv-programma Keuringsdienst van Waarde zocht het uit. -
PREMIUM
Achter de potten en pannen om het lekkerste gerecht van Mierlo te koken; ‘Braadpan! Garde! Oven 20 minuten op 220 graden!’
MIERLO - Maar liefst 138 mensen schuifelen zaterdagavond de keuken in om mee te doen aan Heel Mierlo Kookt. Ook verslaggeefster Vivianne van Bijsterveld en vriendin Femke koken mee uit een verrassingsbox. ‘Waarom doe ik dit?’ -
PREMIUM
Last van Blue Monday? Emilie en Suzan beloven je lekkere gerechten die je kunnen oppeppen
Met hun eenvoudige recepten en activiteiten vliegen de tien dagen quarantaine om, verzekeren de Haagse Emilie Verhaar (23) en voormalig studiemaatje Suzan van Leeuwen (22). Net als die druilerige wintermaanden. Want een beetje optimisme kunnen we deze Blue Monday wel gebruiken.
-
Wat Eten We Vandaag: Tosti met pesto en gegrilde groente
Je kunt alle kanten op met tostibeleg. Wij kiezen dit keer voor een vegetarische variant, rijkelijk belegd met uiteraard kaas en daar voegen we groene pesto, rucola en gegrilde groente aan toe. -
PREMIUM
Koken & eten Bitter vinden we brrrrr... maar het is o zo gezond
In het kader van goede voornemens: kies eens wat vaker voor bitter. Voedingsmiddelen met deze smaak, zoals witlof en broccoli, zijn goed voor je gezondheid. Niet lekker? Je kunt ze makkelijk leren eten. -
Koken & eten De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen.