Zo maak je het Dalgona-koekje uit Squid Game
De Zuid-Koreaanse serie Squid Game maakt furore op Netflix. Een specifieke lekkernij speelt een rol in de serie: het Dalgona-koekje. In de video van Eatertainment zie je hoe je de koekjes maakt.
De populariteit van Squid Game zorgt ervoor dat veel mensen de challenges uit de serie thuis uitproberen. Vooral de uitdaging om een koekje op te eten, krijgt veel aandacht. Het gaat om een ppopgi, ook wel dalgona-koek of honeycomb genoemd.
Het is een typisch Zuid-Koreaans koekje dat meestal verkocht wordt bij scholen. De kinderen kunnen eerst een vormpje kiezen, dat in het midden van de zoetigheid wordt gedrukt, en vervolgens moeten ze rond de afdruk eten zonder de zoetigheid te breken. Lukt dat? Dan krijgen de kinderen vaak een beloning, zoals een speeltje of een gratis ppopgi. In de serie sterven de deelnemers die het niet lukt.
Meer snelle recepten van Eatertainment vind je hieronder:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tiramisu light
Tiramisu is het favoriete toetje van velen en met reden. Wij maken deze lichtere variant met slechts vier ingrediënten: eierkoeken, espresso, magere kwark en cacao. -
PREMIUMKoken & Eten
Bonnetje checken loont want supermarkten maken veel fouten: ‘Albert Heijn is slordig’
Consumenten controleren steeds vaker de supermarkten nu blijkt dat veel kassabonnetjes niet kloppen. Ook gaan klanten massaal op zoek naar voordeeltjes en delen zij hun tips met elkaar. ,,Met de stijgende prijzen zie je echt een tegenbeweging ontstaan. Je bent ook gek als je het niet doet.’’ -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Wat Eten We Vandaag: Romige kip Marsala
Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ is een Italiaans kipgerecht met romige saus. De saus wordt gemaakt met volle slagroom, champignons en Marsala wijn. Die laatste wordt geproduceerd op Sicilië.
-
Koken & Eten
Linzen zijn lekker en een handige vleesvervanger, en hierdoor zijn ze ook heel gezond
Linzen vind je in de Turkse, Marokkaanse en Indiase keuken, maar inmiddels gebruiken ook veel Nederlanders ze graag. In de soep bijvoorbeeld. Maar wat is er nou eigenlijk zo gezond aan deze schijfvormige mini-peulvrucht? -
-
-
PREMIUMEnergie
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
PREMIUMHeel Holland Bakt
Zineb schopte het tot HHB-finale: ‘Bakken was therapeutisch toen moeder overleed’
Koken en bakken voor een groep mensen kan zenuwslopend zijn, maar Zineb El Moudden (36) bakte voor drie miljoen mensen in de finale van Heel Holland Bakt. ,,Mijn droom is mijn eigen kookboek uit te brengen en een studio te hebben waar ik workshops aan mensen kan geven. Gezelschap en goed eten maken mensen gelukkig.’’Alphen aan den Rijn