PREMIUM
Zo’n krokante Pekingeend van Chung, die wil je wel thuis op een opgewarmd flensje
De Pollepel thuisHet nieuwe jaar biedt hoop, ook voor de horeca. Maar voorlopig mogen restaurants nog altijd geen gasten ontvangen. Bij restaurant Chung gaan ze in 2021 vol goede moed door met afhalen en bezorgen. Voor de Pollepel Thuis bestellen we er een ‘Pekingeend-menu’, met crunchy eendenhuid in zijdezachte flensjes.
Delen per e-mail
Het ziet er misschien een beetje griezelig uit, al die dode eenden aan haken in de keuken van Chung. Maar ze hangen er niet zomaar. Het bereiden van geroosterde pekingeend (北京烤鸭) is een heel nauwkeurig werkje, waarbij vooral de dikke eendenhuid een speciale behandeling ondergaat. Een traditioneel gerecht uit de hoofdstad Beijing (of Peking).
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
‘Veggie-kookboek’ in Mierlo: zoon Kevin kookt en mama Monique schildert elk ingrediënt
MIERLO - Een kookboek samen met je zoon maken, hoe leuk is dat? Nou, superleuk, vindt Monique Neven (52) uit Mierlo. ‘Veggies’ is een kookboek geworden met achttien kleurrijke, vegetarische gerechten die grotendeels bedacht zijn door zoon Kevin (22). De illustraties in het boek zijn handgeschilderd door Monique. -
Wat Eten We Vandaag: Preitaart met pangasiusfilet
Een hartige taart vinden wij minstens zo lekker als de zoete variant. In dit recept gaan wij voor een hartige preitaart met een vulling van pangasiusfilet, ricotta en erwten. De preitaart is goed gevuld waardoor deze perfect is als avondmaaltijd. -
5
De horeca is het zat en sleept de Staat voor de rechter
Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen. -
PREMIUMDE POLLEPEL THUIS
Ideale afsluiting van een rampjaar: troostrijke ‘roti met toespijs’ met duivelse sambal
2020 was een rampjaar voor de horeca, maar niet voor de traditionele afhaalrestaurants. Die hadden het drukker dan ooit. Voor de Pollepel Thuis sluiten we dit ellendige jaar af met een troostrijke ‘roti met toespijs’ van Rottiedam, waar een Turkse kok het recept bedacht. Typisch Rotterdams. -
Deze kleine onlinesupermarkt heeft nu al honderdduizenden fans
De jonge onlinesupermarkt Crisp heeft in een nieuwe financieringsronde 30 miljoen euro opgehaald en kan hierdoor verder groeien. Investeerders in Crisp zijn onder meer de oprichters van Just Eat Takeaway (moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl), Adyen en het Duitse techbedrijf Target Global.
-
Janny van der Heijden onderzoekt de smaak van Nederland: wie eet nog de Hollandse pot?
Zes weken trekt Janny van der Heijden door het land om te achterhalen hoe Nederland eet. Vandaag eet ze de Hollandse pot en daar is zij dol op. Vooral vanwege één ingrediënt dat daarbij hoort: de aardappel. -
Tupperware Nederland stopt per direct met verkoop legendarische producten
Tupperware stopt vanaf 1 maart met de verkoop in Nederland. Het befaamde bedrijf in keukengerei en plasticartikelen zal ook stoppen met de Tupperwareparty's. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Doe es gek, probeer een bulgogi-to-go met kerst: een Koreaans avontuur van Allegaartje
Niks mis met een avondje gourmetten tijdens kerst, maar het kan spannender. Probeer eens een ‘bulgogi-bbq’: gourmetten op z’n Koreaans. Restaurant Allegaartje levert alle ingrediënten, inclusief een Koreaanse tafelbarbecue.