Zo ziet comfortfood er over de hele wereld uit
Koken & etenComfort food is als een knuffel voor je smaakpapillen. Wanneer alles even tegenzit dan kan een goede portie zout, vet of suiker exact zijn wat je nodig hebt. Maar het is niet omdat we in Nederland steevast voor pasta of pizza kiezen dat ze dat in andere landen ook doen. Een overzicht van de favorieten.
Delen per e-mail
Canada: poutine
Frietjes met kaas en vleessaus, ofwel: poutine. Er zijn in Canada zoveel zaken die de snack serveren dat het haast moeilijk te geloven is dat de lekkernij pas populair werd in 1950. In de Franstalige provincie Québec wordt poutine gezien als het nationale gerecht.
Colombia: arepa met kaas
Arepa’s zijn een typisch Colombiaans ontbijt maar ze worden ook vaak gegeten als calorierijke snack in de namiddag. De maïsrijke smaak is subliem op zich, maar kan ook perfect gecombineerd worden met kaas of andere ingrediënten.
Iran: ash-e-reshteh
Heel wat comfortfood-gerechtjes bestaan vooral uit veel vet, suiker of koolhydraten. Maar in Iran mag het een tikkeltje gezonder. Ash-e-reshteh is een groentesoep die aangedikt wordt met bloem, bonen en zure room.
Polen: leniwe
Ondertussen kent bijna iedereen de Poolse pierogi wel, de ravioli-achtige deegwaren gevuld met kaas of vlees die geserveerd worden met zure room of gesmolten boter. Maar voor zij die naar een grotere guilty pleasure op zoek zijn is leniwe perfect. Kwarkkaas wordt gemengd in de pasta zelf waardoor de dumpling heel zacht en zoet blijft.
Marokko: pastilla
Als er echt een wedstrijd zou zijn voor de grootste comfortfood, dan zou Marokko een streepje voor hebben met pastilla, een hartige taart. De delicatesse wordt meestal gemaakt met vlees maar wordt soms ook geserveerd met vis of kip.
Sateetje met friet iemand?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
Wat Eten We Vandaag: Cookies & cream trifle
Knapperige cookie kruimels vergezeld door romige, luchtige laagjes en een cookie crème. Klinkt goed, toch? Het leuke is dat de trifle geserveerd in glaasjes erg feestelijk en indrukwekkend eruit ziet, maar supersimpel is om te maken. Weinig werk, groots resultaat! Je moet deze romige trifle absoluut een keer hebben geprobeerd. -
Koken & eten Fit met Pascale Naessens: 'Ik heb geen moment honger gehad, maar voelde me wel fitter’
Duizenden lezers van deze site deden mee aan de Pascale Naessens-challenge de afgelopen anderhalve week. De kookboekschrijfster deelde tien dagen lang drie recepten per dag. De recepten bevatten geen snelle koolhydraten, maar wél rijke producten. Vier deelnemers delen hun ervaringen. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Wetenschappelijk Bewezen Waarom je na het eten van een hele appel voller zit dan wanneer je hem in stukken eet
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering krijg je uitleg over het stillen van je hongergevoel. Want hoe zorg je er voor dat je daadwerkelijk stopt met eten?
-
PREMIUM
De Pollepel thuis Lockdown-hamstertip: diepvriespasta van Holy Ravioli, in een handomdraai een topgerecht
Het einde van de crisis is voor de horeca nog altijd niet in zicht. Toch zijn ondernemers inventief en zetten hun schouders eronder. Bij Holy Ravioli aan het Zwaanshals verkopen ze sinds kort diepgevroren ravioli, met keuze uit bijna twintig verschillende vullingen. Een uitkomst tijdens deze uitzichtloze lockdown. -
Welke melk is het beste om te drinken?
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze week antwoord op de vraag: welke melk kan ik het beste drinken. -
PREMIUM
Koken & eten Met deze kookboeken kom je de herfst wel door
Bourgondische gerechten, wild en klassiekers uit de Joodse keuken: met deze nieuwste kookboeken komen we de regenachtige dagen wel door.