Zoete aardappels van Niels zijn niet aan te slepen: ‘Iedereen is aan het experimenteren in de keuken’
Koken & EtenNiels van der Waal werd voor gek versleten toen hij vier jaar terug op de koude Hollandse grond in Numansdorp een tropisch gewas begon te telen. Nu zijn zijn zoete aardappelen niet aan te slepen. ‘Door de lockdowns is de vraag alleen maar groter geworden: iedereen is aan het experimenteren geslagen in de keuken.’
Van der Waals naam mag oer-Hollands klinken, maar zijn product is dat allerminst. De zoete aardappel komt uit Midden-Amerika, Mexico, de Caribische eilanden en valt niet te kruisen met de pieper. Hij lijkt er wel een beetje op, uiterlijk, maar eigenlijk is het geen aardappel. Deze boer gebruikt daarom liever de officiële naam bataat. Maar één ding is zeker: Van der Waals zoete aardappelen worden letterlijk gevreten.
,,Reclame is niet nodig; de vraag is vele malen groter dan wat wij leveren kunnen. De horeca-lockdown heeft niet geleid tot vraaguitval. Integendeel zelfs, iedereen ging opeens thuis zelf nieuwe gerechten uitproberen.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Chocolademerk wijst op ‘gevaar’ voor gezondheid bij eigen product
Tony’s Chocolonely, bekend van de populaire chocoladerepen, is voorstander van een suikertaks, zo maakte het bedrijf bekend. Daar ging wel een langdurige discussie aan vooraf, vertelt chocolade-topman Henk Jan Beltman. -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
PREMIUMKoken & Eten
Voor dit topterras in Londen haalt de doorsnee Brit zijn neus op (ook vanwege de onuitsprekelijke gerechten)
Voor veel mensen is het pas echt vakantie als ze ergens op een terras kunnen genieten van een drankje en een hapje. Dat kan wel een aanslag zijn op je portemonnee. Onze correspondenten peilen deze zomer de prijzen en de sfeer op toeristische plekken. Vandaag deel twee: Geert Langendorff op het terras van VyTa in Londen. -
PREMIUMKoken & Eten
Zo word je een ‘supervetverbrander’. Expert: ‘Hoe minder je bloedsuiker piekt, hoe minder snackdrang’
De pandemie leverde veel mensen extra kilo's op en die blijven plakken. Je krijg ze pas weg als je je metabolisme weer de baas wordt, zegt gezondheidswetenschapper Maaike de Vries. Calorieën tellen hoeft niet, wel je lichaam de juiste hoeveelheid brandstof geven. ‘Je kan een slecht voedingspatroon niet wegsporten.’ -
Zo ontmoedigt je smarthome inbrekers tijdens je vakantie
Vakantie is fijn, maar voor veel mensen kan het achterlaten van hun huis ook veel stress opleveren. Ben jij bang voor inbrekers, heb je huisdieren die niet mee mogen of verwacht je post terwijl jij in een tropisch oord zit? Dan bieden deze smarthometoepassingen soelaas.
-
De invloed van voeding: ‘Veel ziekten kunnen voorkomen worden door gezonder te eten’
We weten dat een wortel gezond is en dat we een slagroomtaartje beter kunnen laten staan. Toch eten we in het dagelijks leven veel voedingsmiddelen die niet goed voor ons zijn. Tegelijkertijd stijgt het aantal mensen met overgewicht en komen ziektes als diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker veel voor. Hoeveel invloed heeft onze voeding op onze gezondheid? -
keukenheks/video
Zo snijd je altijd plakjes komkommer die even dik zijn (met een vreemd hulpmiddel)
Als je komkommer (of fruit) snijdt, dan is het fraai als alle schijfjes dezelfde grootte hebben. Met deze handig truc - met een nogal vreemd hulpmiddel - lukt dat voortaan altijd. -
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken.