Een smartphone. De QR-code voor toegang is een van de voorbeelden waaruit blijkt dat de smartphone een steeds grotere rol speelt in de samenleving.
Volledig scherm
Een smartphone. De QR-code voor toegang is een van de voorbeelden waaruit blijkt dat de smartphone een steeds grotere rol speelt in de samenleving. © ANP

Wie leert Gonnie (82) om te WhatsAppen? ‘Soms zie ik plotseling allemaal plaatjes op mijn scherm’

Komt voor elkaarGELDROP - Ze heeft al een smartphone en ze heeft WhatsApp. Maar vervolgens loopt Gonnie (82) uit Geldrop af en toe tegen wat problemen aan. Daarom zoekt ze iemand die haar uitleg kan geven over de smartphone. ,,Ik vind het absoluut goed dat we steeds meer digitaal doen. Zelf ben ik er alleen niet mee geboren. Daardoor voel je je soms buitengesloten.”

 1. Pleun (26) werkt thuis bij opa (95) in Veghel, met een borrel stipt om vijf uur
  video

  Pleun (26) werkt thuis bij opa (95) in Veghel, met een borrel stipt om vijf uur

  VEGHEL - De 26-jarige Pleun van den Biggelaar uit Den Bosch ontving tijdens het thuiswerken een telefoontje van haar opa. Gewoon, om te vragen hoe het ging. ,,Goed”, zei ze. ,,Maar ik voel me soms wel een beetje alleen.” Direct kreeg ze spijt van haar uitspraak, opa Rinus van den Biggelaar (95) is sinds de dood van zijn vrouw immers elke dag alleen. Het bracht haar wel op een idee: thuiswerken bij opa.
 2. Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst
  PREMIUM
  Komt voor Elkaar

  Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst

  VUGHT - De voorpret, de ontroering en het gevoel om ergens welkom te zijn. Dat is waar Jeannette Saatrube uit Vught het voornamelijk voor doet: De Engelentafel. Mensen een plekje aan de kersttafel geven zodat ze niet alleen hoeven te zijn. Saatrube vindt het fijn dat ze mensen kan helpen die het nodig hebben. Ze heeft al velen geïnspireerd haar voorbeeld te volgen en hoopt dat er nog meer zullen volgen. Met het project ‘Komt voor elkaar’ wil deze krant mensen de kans bieden om met soortgelijke ideeën te komen. Hulp vragen en krijgen, op elk denkbaar gebied.