-
PREMIUM
'Restaurants verliezen nu geen ster'
LOMMEL/EINDHOVEN - Toprestaurants in Nederland moeten nog bijna drie maanden wachten, maar in België wordt vandaag de nieuwe Michelingids gepresenteerd. Afgelopen jaar kreeg Cuchara, net over de grens in Lommel, zijn tweede ster. -
PREMIUM
Dit zit er in goedkope gevulde speculaas. En waarom eten we chocoladeletters?
EINDHOVEN - Chocoladeletters, pepernoten, banketstaven en marsepein: Sinterklaas is een snoepkont. Maar waarom trakteert hij op chocoladeletters en marsepein? En wie wist dat we stiekem ook wel eens 'sojabonenpasta' als lekkernij gepresenteerd krijgen? -
Tientallen mensen in de file voor stamppot: ‘Wát een gekkenhuis!’
,,Niet normaal, wát een gekkenhuis!” De ploeg van restaurant De Kommensaal in Lathum kan het niet geloven. Honderden mensen stonden dinsdagmiddag in de rij voor hun stamppot drive-in. -
PREMIUM
Kratje bier uit de gratie, sixpack wint terrein
DOMMELEN - Een biertje. Niet meer in de kroeg maar thuis. En geen feestjes meer, dus geen kratjes maar sixpacks. De brouwer van Dommelsch en Hertog Jan Pilsener in Dommelen ziet de vraag naar bier in ons land kelderen. Maar met dank aan dorstige Brazilianen weet het moederbedrijf in coronatijd wereldwijd tóch meer bier te verkopen. -
PREMIUM
En de kerstkilo's komen er nog bij; dietisten druk met coronacalorieën
EINDHOVEN/DEN BOSCH - Na de coronakilo's volgden de vakantiekilo's. En met de feestdagen- kilo's al bijna in zicht is het voor velen hoog tijd om dat buikje weg te werken. Maar wat is nu een goede manier om zo snel mogelijk af te vallen?
-
Restaurant Doyy in Eindhoven: ‘Kapucijners? Dan gaat er boter bij de vis’
EINDHOVEN - Restaurant Doyy, aan de Eindhovense Hoogstraat, staat bekend als een wat klassieker 'fine dining'-etablissement. Kaviaar, ganzenlever en kreeft staan er op het menu. Wat doet de chef als je met een zak kapu-cijners uit Middelbeers komt aan zetten? -
Russin (23) overlijdt kort voor einde taart-eetwedstrijd
Een jonge vrouw is in Moskou om het leven gekomen tijdens een wedstrijd taart eten. De 23-jarige had zich verslikt en is gestikt, zo meldde de krant Komsomolskaja Pravda zondag online, verwijzend naar de autoriteiten. -
Test Hoe laat je ’s avonds eet heeft géén invloed op je gewicht, en andere mythes doorgeprikt
Nederlanders scoren een dikke onvoldoende als het gaat om mythes doorprikken over voeding. Zo weten veel mensen niet welke producten de meeste calorieën bevatten en wat superfoods zijn. Bij een online enquête over voedingsmythes scoorden Nederlanders gemiddeld een 3,6 (op 10).
-
Mora roept kipburgers terug om foute allergeneninformatie
Mora roept per direct kipburgers terug. Het vlees is in de supermarkt terechtgekomen zonder dat in de ingrediëntenlijst op de verpakking vermeld staat dat het product het allergeen melkeiwit bevat. -
NVWA waarschuwt: botervervanger van Jumbo bevat mogelijk koemelk
Naturli’ Foods haalt het product ‘Naturli’ Biologisch Smeerbare’ uit de Jumbo-supermarkten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt dat het product wei-proteïne bevat terwijl het allergeen koemelk niet op de verpakking staat vermeld. Het gaat om de producten met houdbaarheidsdata tussen 30 augustus en 27 november 2019. -
Hersenen merken geen verschil tussen bier met alcohol of 0.0
Alcoholvrij bier heeft dezelfde invloed op het beloningseffect in de hersenen als bier waar wel alcohol in zit, blijkt uit onderzoek van de Wageningen University & Research (WUR). -
PREMIUM
Droogte: bonen uit Afrika kunnen straks hier groeien
Velden vol Bambara grondbonen of soja die welig wuiven in de Brabantse wind; het is een toekomst die volgens plantenfysioloog Henk Hilhorst helemaal niet ondenkbaar is. Waarom? Ze kunnen goed tegen droogte. -
PREMIUM
OVER DE TONG Magnifiek op de motte
Het Montferland op de heuvel is heropend. En, bijna net zo leuk, ook het stoplicht midden in de bossen doet het weer.
-
PREMIUM
Recensie Verzorgde bordjes bij ONS Restaurant in Mierlo
MIERLO - De gerechten bij ONS Restaurant in Mierlo hebben stuk voor stuk originele namen. En ook de borden zien er mooi uit. Maar de formule van 'kleine borden, meer proeven' verdient nog wat aandacht. Beoordeling: 6,5. -
PREMIUM
WineStein: de digitale sommelier, ook in sterrenrestaurants
NIJMEGEN - Uit eten en dan een tablet op tafel om de juiste wijn uit te zoeken? Klinkt niet romantisch, maar werkt goed. Ook in sterrenrestaurants. De app WineStein is veel meer dan een vervanger van de wijnkaart. -
IJssalon uit Eersel naar EK gelato maken in Italië
EERSEL - IJssalon De Smaak uit Eersel gaat naar het Europees Kampioenschap ijs maken in Italië. Dat avontuur is te danken aan de tweede plaats die maandag werd behaald op het Nederlands Kampioenschap. Een ijsco uit Callantsoog werd eerste. -
Döner eten in een sterrenrestaurant: het kan vannacht in Amsterdam
In sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam wordt vannacht döner kebab geserveerd. Chef Chris Naylor opent een speciaal pop-uprestaurant in het kader van de Hotelnacht: Döner Vermeer. Volgens Naylor zijn er in de hoofdstad momenteel te weinig locaties waar je 's nachts goed kan snacken. Döner-fans hebben overigens pech: alleen Hotelnachtdeelnemers mogen aanschuiven.
-
Is de Down Town Gourmet Market in Eindhoven het restaurant van de toekomst?
EINDHOVEN - Het is elke avond druk in de Down Town Gourmet Market aan de Smalle Haven in Eindhoven. Wat is het recept? -
Döner kebab mogelijk met uitsterven bedreigd
Grote paniek in Duitsland: het Europees Parlement stemt over de toevoeging van de stof fosfaat aan bevroren kebabvlees. Als het voorstel wordt aangenomen en de Nederlandse overheid de regels streng gaat handhaven, betekent dat het einde van de döner kebab zoals we die kennen. -
Hemels: een kookboek vol karamelrecepten
-
Dé superfood-trend van 2018: pandan
Weg met de mooie Instagramkiekjes gevuld met sprankelende avocado's en verwelkom de pandan! Is het einde van de immers populaire avocado nu toch echt in zicht? Volgens de Britse tv-kok Nigella Lawson wel: we gaan komend jaar massaal aan de pandan bladeren. -
Mermaid thee bestaat, en het is magisch
Wow, deze kruidenthee is de droom van elke zeemeerminfan! De dromerige thee is gemaakt met onder andere blauwe bloesems en citroengras. De thee verandert van kleur als je er een kneepje citroensap in doet. Van oceaanblauw tot knalroze. Hoe langer je de thee laat trekken, des te feller de kleuren worden. -
Maak kennis met 'the naked chef'. Deze man doet zijn naam eer aan.
Deze chef heeft het allemaal: als je er zo uitziet en ook nog lekker kunt koken, dan kan er weinig misgaan! Dat moet hij zelf ook gedacht hebben toen hij besloot om in z'n blote bast achter het fornuis te kruipen. Oppassen geblazen met de spetters! -
Lijkt het jou lekker? Dit zijn de 20 meest bizarre chipssmaken ter wereld
Als je denkt dat we in Nederland al flink uitpakken met aparte chipssmaken, dan heb je het mis. De rest van de wereld gaat pas echt los. Wij blijven ons verbazen over de combinaties die we voorbij zien komen, en kunnen het niet laten om deze met jullie te delen.