PREMIUM
In dit voormalige eeuwenoude weeshuis zit een hotel, restaurant én cocktailbar: ‘Onze mond valt open’
GOUDEN POLLEPELIn een voormalig weeshuis is sinds het voorjaar een indrukwekkend geheel gecreëerd van hotel, restaurant, cocktailbar en regentenkamer. Het eten doet er niet voor onder. Gouda mag in de handen knijpen met deze aanwinst.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Michelin houdt sterren op zak in de regio; Riethovens succes voor Pikaar
EINDHOVEN/AMSTERDAM - Stilstand is achteruitgang, luidt het gezegde. Natuurlijk was de coronapandemie een mokerslag voor de horeca. Misschien is dat de reden is dat de smulpapen van Michelin geen nieuwe culinaire hotspots in de regio ontdekten. -
PREMIUM
Steun voor 2.300 horecazaken in de regio
EINDHOVEN - De tapkraan had de komende dagen bijna non-stop open moeten staan. Maar de coronapandemie gooit ook met carnaval roet in het eten voor de horeca. In plaats daarvan moet steun van de overheid uitbaters nog overeind houden. In deze regio deden de afgelopen tijd 2.300 horecabedrijven een beroep op de overheid. -
3
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs. -
PREMIUMVOOR DE HEB
Dol op gezond en lekker eten? Dan kun jij je slag slaan in de ‘snoepwinkel’ van Céline
Gezond, lekker en eerlijk. Uitsluitend producten die hieraan voldoen, vinden hun weg naar de schappen in Biowinkel Gouda. De supermarkt aan de Lange Groenendaal is een ware snoepwinkel voor wie van smakelijk én natuurlijk houdt. -
PREMIUMGOUDEN POLLEPEL
Midden in de wildperiode staat er in dit restaurant géén enkel wildgerecht op het menu
We kunnen meegenieten van gesprekken tussen de eigenaar, zijn medewerkers en vermoedelijk een puberdochter. De gerechten trekken zich, met uitzondering een voorafje, niet al te veel aan van de seizoenen. De slager heeft bijtijds geleverd.
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
-
-
PREMIUM
Het boek over Jermain de Rozario is bijna uit: ‘We stopten met de verkoop van friet met mayo. Maar dat werkte niet in Helmond’
Hij zat aan de drugs, had torenhoge schulden en liep een tijd lang ongeïnspireerd achter de vuilniswagen. Maar Jermain de Rozario (36) uit Helmond vond uiteindelijk troost en zingeving in de keuken. Twee jaar nadat hij zijn eigen restaurant opende, haalde hij een Michelinster binnen. -
Getest: dit is de beste wasdroogcombinatie
Wat is de beste wasdroogcombinatie? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.