La Liguria is een fijne hotspot bij haven en zee, wat zou die oude sluiswachter gesmuld hebben
gouden pollepelDeze week in de rubriek De Gouden Pollepel: La Liguria. De Italiaanse koks van Liguria staan nu fijn te kokkerellen vlakbij de haven en in de lucht van zilte zee. Wat zou die oude sluiswachter gesmuld hebben zeg.
Zal die sluiswachter met z’n witte boterhammen en dun bier vreemd hebben opgekeken als hij nu al dat vrolijk etende volk zag op z’n oude werkplek. We schrijven dan rond 1880. Als Nederland nog aan de grauwe erwten met spek zit, een visje, bonenschotels, aardappelen en meelpap. Zo’n lekkere sappige entrecote zoals we hier nu op de kaart zien? Kansloos. Dat was alleen voor de rijken weggelegd in de tijd dat het oude sluiswachtershuisje werd gebouwd. Vega- en flextariers had je toen volop, zij het op andere leest geschoeid.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Vermaard Eindhovens sterrenrestaurant De Karpendonkse Hoeve in andere handen
EINDHOVEN - Na bijna vijftig jaar komt het Eindhovense restaurant De Karpendonkse Hoeve in andere handen. Al 42 jaar in het bezit van een Michelinster, de plek waar menig zakelijke deal werd beklonken, voormalig pleisterplaats van Philips-directeuren en altijd in handen van dezelfde familie, de Van Eeghems. Maar daaraan komt nu een einde. -
PREMIUMgouden pollepel
Nieuwe gastropub Annabel is leuk en voelt als vakantie, maar kan nog leren
Deze week in de rubriek De Gouden Pollepel: Annabel. Hier eet je in een mooie bar hapjes en krijg je vakantiekriebels met de coctailshaker hoog in de lucht. We waren zelfs even in de straten van Palermo. Soms verdwaalde jonge Annabel ook. -
Döner kebab mogelijk met uitsterven bedreigd
Grote paniek in Duitsland: het Europees Parlement stemt over de toevoeging van de stof fosfaat aan bevroren kebabvlees. Als het voorstel wordt aangenomen en de Nederlandse overheid de regels streng gaat handhaven, betekent dat het einde van de döner kebab zoals we die kennen. -
PREMIUM
Het droomhuis van Daan (27) bleek een complete bouwval: ‘Keurder noemde het een kaartenhuis’
Huizenkopers hebben vaak geen flauw benul van funderingsproblemen, bleek onlangs uit onderzoek. Niet vreemd, als er op Funda vaak niets over staat. Het overkwam Daan (27) uit Utrecht, die bijna een ‘kaartenhuis’ kocht. -
PREMIUMKoken & Eten
Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
-
PREMIUM
Kratje bier uit de gratie, sixpack wint terrein
DOMMELEN - Een biertje. Niet meer in de kroeg maar thuis. En geen feestjes meer, dus geen kratjes maar sixpacks. De brouwer van Dommelsch en Hertog Jan Pilsener in Dommelen ziet de vraag naar bier in ons land kelderen. Maar met dank aan dorstige Brazilianen weet het moederbedrijf in coronatijd wereldwijd tóch meer bier te verkopen. -
-
-
Wat we kunnen leren van praten over onze stoelgang: ‘We hebben allemaal weleens diarree’
Mensen vinden het vaak ongemakkelijk om over diarree te praten of om ermee naar de huisarts te gaan. Vaak is deze dunne ontlasting vrij onschuldig, maar wanneer is het slim om naar de dokter te gaan? En wat doe je als een kind diarree heeft? -
PREMIUM
Overleden uitvinder airfryer zette kookwereld op zijn kop: van ‘slap frituur-aftreksel’ tot ‘waanzinnig apparaat’
De Nederlandse bedenker van de airfryer is overleden. Door zijn uitvinding stopten miljoenen Nederlanders met frituren en kwamen op feestjes alleen nog borrelhapjes uit de ‘mini-oven’. Voor- en tegenstanders raken er nog altijd niet over uitgepraat.