Tientallen mensen in de file voor stamppot: ‘Wát een gekkenhuis!’
,,Niet normaal, wát een gekkenhuis!” De ploeg van restaurant De Kommensaal in Lathum kan het niet geloven. Honderden mensen stonden dinsdagmiddag in de rij voor hun stamppot drive-in.
Delen per e-mail
Het restaurant opende maandagavond de drive-in, waar mensen voor 5,50 euro een stamppot met gehaktbal of verse worst konden bestellen. Er staan ook extra’s op het menu, zoals erwtensoep en spareribs.
Dinsdagavond werd de ploeg van het restaurant compleet verrast door de vraag naar de maaltijden. ,,We hebben meer dan 400 maaltijden verkocht. Ze stonden in de file tot op de dijk”, zegt Tikken. ,,We zorgen dat we morgen voor 1000 man te eten hebben en we gaan eerder open.”
Bekijk de video die we eerder deze week maakten en waarin onze verslaggever de stamppot proeft.
Tot aan de dijk in de file
Maandagavond was het nog redelijk rustig bij het restaurant. ,,We hadden dit daarom ook niet verwacht. Maar mensen vinden de prijs blijkbaar erg aantrekkelijk en hebben geen zin om te koken. Dus reden ze direct vanuit het werk maar even bij ons langs. Rond 17.45 uur hebben we de tent maar gesloten, alles was op.”
De klanten hadden er volgens Tikken wel begrip voor. ,,Ze zeiden: goed voor jullie, ik kom morgen wel terug.” De restauranteigenaar roept mensen wel op niet allemaal morgen weer op de stoep te staan, maar het een beetje te spreiden.
De stamppot drive-in is iedere dag geopend van 16:00 tot 19:30 uur. ,,Je hoeft niet eens uit je auto te komen’’, zegt Tikken. Op de parkeerplaats neemt een medewerker je bestelling op en na enkele minuten krijg je je huisgemaakte stamppot met jus, spekjes en rookworst.
In Ulft is een stoofpotjes drive-through, ook dat is een enorm succes.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Hemels: een kookboek vol karamelrecepten
-
Dé superfood-trend van 2018: pandan
Weg met de mooie Instagramkiekjes gevuld met sprankelende avocado's en verwelkom de pandan! Is het einde van de immers populaire avocado nu toch echt in zicht? Volgens de Britse tv-kok Nigella Lawson wel: we gaan komend jaar massaal aan de pandan bladeren. -
IJssalon uit Eersel naar EK gelato maken in Italië
EERSEL - IJssalon De Smaak uit Eersel gaat naar het Europees Kampioenschap ijs maken in Italië. Dat avontuur is te danken aan de tweede plaats die maandag werd behaald op het Nederlands Kampioenschap. Een ijsco uit Callantsoog werd eerste. -
PREMIUM
Droogte: bonen uit Afrika kunnen straks hier groeien
Velden vol Bambara grondbonen of soja die welig wuiven in de Brabantse wind; het is een toekomst die volgens plantenfysioloog Henk Hilhorst helemaal niet ondenkbaar is. Waarom? Ze kunnen goed tegen droogte. -
Hersenen merken geen verschil tussen bier met alcohol of 0.0
Alcoholvrij bier heeft dezelfde invloed op het beloningseffect in de hersenen als bier waar wel alcohol in zit, blijkt uit onderzoek van de Wageningen University & Research (WUR).
-
Döner eten in een sterrenrestaurant: het kan vannacht in Amsterdam
In sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam wordt vannacht döner kebab geserveerd. Chef Chris Naylor opent een speciaal pop-uprestaurant in het kader van de Hotelnacht: Döner Vermeer. Volgens Naylor zijn er in de hoofdstad momenteel te weinig locaties waar je 's nachts goed kan snacken. Döner-fans hebben overigens pech: alleen Hotelnachtdeelnemers mogen aanschuiven. -
NVWA waarschuwt: botervervanger van Jumbo bevat mogelijk koemelk
Naturli’ Foods haalt het product ‘Naturli’ Biologisch Smeerbare’ uit de Jumbo-supermarkten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt dat het product wei-proteïne bevat terwijl het allergeen koemelk niet op de verpakking staat vermeld. Het gaat om de producten met houdbaarheidsdata tussen 30 augustus en 27 november 2019. -
PREMIUM
Dit zit er in goedkope gevulde speculaas. En waarom eten we chocoladeletters?
EINDHOVEN - Chocoladeletters, pepernoten, banketstaven en marsepein: Sinterklaas is een snoepkont. Maar waarom trakteert hij op chocoladeletters en marsepein? En wie wist dat we stiekem ook wel eens 'sojabonenpasta' als lekkernij gepresenteerd krijgen?