Volledig scherm
Pieter Verschuuren, Greet Buters en Tom Alders slaan de laatste drie palen als officiële bouwstart van appartementencomplex Het Klavier in Aarle-Rixtel © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Aftrap bouw appartementen Het Klavier in Aarle-Rixtel

AARLE-RIXTEL - Aarle-Rixtel heeft er lang op moeten wachten, maar binnen het jaar heeft het dorp er eindelijk 22 betaalbare huurwoningen bij. Woensdag is de bouw van het appartementencomplex op de hoek van de Molenstraat en Het Klavier officieel afgetrapt. 

Dorpsraadvoorzitter Pieter Verschuuren, wethouder Greet Buter en Tom Alders van woningbouwvereniging Bergopwaarts sloegen hiervoor de drie laatste palen de grond in. Een flink stuk althans.

Met de bouw van het appartementencomplex wordt nieuwbouwproject Het Klavier, met in totaal 63 nieuwe woningen afgerond. ,,Dit is het sluitstuk", zegt Alders. ,,In 2008 hebben we deze locatie verworven. De koophuizen liepen niet heel hard, dus de wijk is in stukjes en beetjes tot stand gekomen." 

De appartementen in het complex waren in eerste instantie ook voor de verkoop, maar daar bleek geen markt voor te zijn. In overleg met het Dorpsplatform en de gemeente heeft de woningbouwvereniging besloten er sociale huurwoningen van te maken. Het worden veertien drie- en acht tweekamerflats. De huurprijzen liggen tussen de 590 en 640 euro per maand.

Buter: ,,Wij zijn er blij mee. Iedereen weet dat er grote vraag naar sociale woningbouw is in Aarle-Rixtel. Dit is de eerste beweging die zichtbaar is."

Beperkt

De mogelijkheden voor nieuwbouw zijn beperkt wegens het gebrek aan geschikte locaties. Op het oog geschikte locaties hebben óf een grote cultuurhistorische waarde, óf zijn als waterbergingsgebieden aangewezen. Ook mag er van de provincie niet te dicht bij de buurdorpen gebouwd worden.

Het appartementencomplex wordt, net als de andere woningen in Het Klavier, gebouwd door Adriaans Bouwgroep. ,,We gaan de tien jaar net niet halen", verwijst directeur Janko Akkers naar het jaar van aankoop van de gronden. ,,De appartementen zijn zeker eind volgend jaar klaar, misschien eerder. De begane grond-vloeren worden dit jaar nog gelegd, zodat we meteen in het nieuwe jaar kunnen beginnen."    

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement