Volledig scherm
PREMIUM
Het college van Laarbeek met informateur Jan kerkhof (tweede van links) en raadsgriffier René van Heijnsbergen (uiterst rechts). © -

Coalitieakkoord Laarbeek is een 'groeiproces'

LAARBEEK - Vergeleken met de klus om met alle vijf partijen in Laarbeek één coalitie te vormen, is het vijfpartijenakkoord een peulenschil geweest. In twee weken is de klus geklaard. ,,Het allermoeilijkste was om op de hoofdlijnen te blijven", zegt PNL-wethouder Ria van der Zanden lachend. ,,Het moest vooral niet dichtgetimmerd worden. De invulling is aan de raad." Ze is door het nieuwe college naar voren geschoven als woordvoerder voor het gisteravond aan de gemeenteraad gepresenteerde akkoord.    

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee jaar natuurstudie voor vrijwilligersbaan als IVN-gids
    PREMIUM

    Twee jaar natuurstu­die voor vrijwilli­gers­baan als IVN-gids

    GELDROP - Natuurgids word je niet zomaar, daar gaat een opleiding van twee jaar aan vooraf. ,,Veel zelfstudie en daarnaast elke twee weken een woensdagavond en op zaterdag excursie in het veld", vertelt Willemjan van Laarhoven (39) uit Heeze. Hij is een van de 27 cursisten die de Natuurgidsenopleiding van IVN heeft afgerond. ,,En dat is nog maar de basis van waaruit je verder leert", vult Anja Thomassen (64) aan. De Eindhovense is net begonnen als gids bij IVN-Geldrop.

Gemert e.o.