Volledig scherm
PREMIUM
Het college van Laarbeek met informateur Jan kerkhof (tweede van links) en raadsgriffier René van Heijnsbergen (uiterst rechts). © -

Coalitieakkoord Laarbeek is een 'groeiproces'

LAARBEEK - Vergeleken met de klus om met alle vijf partijen in Laarbeek één coalitie te vormen, is het vijfpartijenakkoord een peulenschil geweest. In twee weken is de klus geklaard. ,,Het allermoeilijkste was om op de hoofdlijnen te blijven", zegt PNL-wethouder Ria van der Zanden lachend. ,,Het moest vooral niet dichtgetimmerd worden. De invulling is aan de raad." Ze is door het nieuwe college naar voren geschoven als woordvoerder voor het gisteravond aan de gemeenteraad gepresenteerde akkoord.    

De allepartijencoalitie in Laarbeek is een unicum, het onderhandelingsakkoord is dat niet. Dat wordt het misschien later nog. In het akkoord zijn de ambities in grote lijnen vastgelegd. Een koers die de komende vier jaar door de raad, in samenspraak met de inwoners, verder wordt ingevuld.  'Een groeiproces' noemen de onderhandelaars het zelf. Er zijn vooral afspraken gemaakt over zaken die de vijf partijen binden, zodat er voor de raad nog genoeg te discussiëren valt. Zo heel groot waren de verschillen in de verkiezingsprogramma's overigens al niet.  

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement