Volledig scherm
De zes schoolwoningen bij het Commanderij College in Beek en Donk die in augustus 2018 gereed moeten zijn. Illustratie Bonnemayer Architecten © Bonnemayer

Contract schoolwoningen Commanderij Laarbeek getekend

BEEK EN DONK - Met de ondertekening van de benodigde contracten is vrijdagochtend in Beek en Donk het startsein gegeven voor de bouw van zes schoolwoningen voor het Commanderij College Laarbeek. De daadwerkelijke bouw gaat in februari van start.

Met de bouw van de woningen aan de nieuwe straat Kerkakkers - op het braakliggende terrein naast de huidige noodlokalen aan de Muzenlaan - komt er een einde aan het nijpende ruimtegebrek bij de vmbo-school in Beek en Donk. Het oorspronkelijke, nog jonge hoofdgebouw is berekend op zo'n 400 leerlingen, terwijl de school nu ruim 560 leerlingen telt. Om die te kunnen herbergen, wordt gebruikgemaakt van zes noodlokalen.

Die worden afgebroken zodra de nieuwe schoolwoningen klaar zijn. Naar verwachting is dat in augustus 2018.  De twee maal drie tweekappers worden gebouwd door aannemersbedrijf Van der Heijden uit Schaijk. Het bouwverkeer wordt uit oogpunt van verkeersveiligheid via de Muzenlaan ontsloten. 

De Laarbeekse gemeenteraad stelde donderdagavond in totaal 2,5 miljoen euro voor het plan beschikbaar. Dat bedrag is inclusief de aanpassing van de omgeving van de nieuwe schoolwoningen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Gemert e.o.