Volledig scherm
Cursus Politiek Actief in Laarbeek. © Mieke Bon

Cursus over lokale politiek in Laarbeek

LAARBEEK - Wie meer wil weten over het reilen en zeilen van de plaatselijke politiek in Laarbeek kan daarvoor de cursus Politiek Actief volgen. 

Deelname aan deze door de gemeente georganiseerde cursus is gratis voor de inwoners van Laarbeek.  Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer: Waar beslist de gemeente zelf over? Hoe is de rolverdeling tussen gemeenteraad, burgemeester en wethouders en ambtenaren? 

Thema-bijeenkomsten

De cursus is in juni ook al gehouden en er blijkt belangstelling te zijn voor een tweede ronde. Hij beslaat vier thema-bijeenkomsten. Op 11 januari is de introductie-avond en kennismaking en de gemeente, op 18 januari gaat het over de gemeenteraad, op 25 januari is het thema debatteren en op 1 februari wonen de deelnemers de raadsvergadering bij. Alle bijeenkomsten vinden plaats in de politieke arena: de raadszaal van het gemeentehuis.

Aanmelden kan tot 11 december bij griffier René van Heijnsbergen, via rene.v.heijnsbergen@laarbeek.nl of 0492 469 700, onder vermelding van naam en adres. Er kunnen maximaal dertig cursisten meedoen; tien deelnemers hebben zich al gemeld.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement