Volledig scherm
Gewonden en aanhoudingen na achtervolging in Aarle-Rixtel. © Bert Jansen

Drie Chilenen en een Cubaan gepakt bij spectaculaire achtervolging in Aarle-Rixtel

VideoAARLE-RIXTEL - Bij de  politie-achtervolging waarbij woensdagavond de vluchters  in Aarle-Rixtel over de kop vlogen, werden drie Chilenen (31, 40 en 43) en een in Duitsland wonende Cubaan (25) opgepakt.

De vier mannen worden verdacht van een inbraak in een woning aan de Stephan Hanewinkellaan in Nuenen.  Een oplettende getuige belde de politie. Toen agenten de straat inreden, zagen ze de verdachten er net plankgas vandoor gaan in hun auto. 

Lees verder onder de video.

Grasveld

Tijdens de achtervolging  probeerden de vier mannen te vluchten door over een grasveld  en fietspaden te rijden en  stoplichten te negeren.  Onderweg gooiden de vluchters nog enkele spullen, vermoedelijk de gestolen buit, uit de auto. Uiteindelijk verloor de bestuurder in de Wilhelminalaan in Aarle-Rixtel de macht over het stuur, raakte hij van de weg en sloeg de auto over de kop.

De auto kwam in een sloot tot stilstand, waarop drie van de vier mannen meteen werden aangehouden. De vierde probeerde er nog vandoor te gaan, maar met behulp van een politiehond snel gepakt. Een van de vier hield aan de crash een gebroken schouder over, de anderen kwamen er af met wat kneuzingen en schaafwonden. Alle vier  zitten inmiddels vast.

Ski-spullen

Bij de inbraak namen de mannen onder andere computerapparatuur en ski-spullen mee. Een deel van deze spullen is echter nog kwijt. Misschien liggen die langs de kant van de weg van de vluchtroute. Daar werd al wel een geldkistje gevonden, dat niet afkomstig was uit het Nuenense huis.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement