Volledig scherm
Maikel van den Berg in de sporthal van De Dreef, waar hij ervoer hoe je als rolstoeler aan klimsport kunt doen.

Druk bezochte 'Leef je in, leef je uit' in De Dreef in Aarle-Rixtel

AARLE-RIXTEL - Honderden belangstellenden namen zondagmiddag een kijkje in gemeenschapshuis De Dreef tijdens de zevende editie van 'Leef je in, leef je uit'. Elke twee jaar staat De Dreef in het teken van zorg voor mensen met een beperking in de breedste zin van het woord.

De manifestatie is bedacht door het Gehandicaptenplatform Laarbeek. Zij wil mensen met en zonder een beperking met elkaar in contact brengen. Dat gebeurde zondag met dans, voetbal en basketbal. Clubs uit Aarle-Rixtel, Beek en Donk en Lieshout nodigden bezoekers uit gezamenlijk te spelen. Muziek kwam uit onder meer Gemert, met een uitgebreid optreden van orkest Nooit Gedacht.

Zorgmarkt
'Leef je in, leef je uit' is naast alle vertier ook een zorgmarkt voor iedereen die meer informatie wil over wat er in Laarbeek zoal wordt aangeboden. Bezoeker Martien van Wanrooij bijvoorbeeld scoorde een dikke stapel folders van zo'n beetje alle tientallen zorginstellingen die een kraampje hadden. Wat er voor hem uitsprong? "Stichting MEE. Ik ga een gezin helpen met een gehandicapte zoon, dus ik wil wat meer weten over de mogelijkheden."

Klimsport
Bezoeker Maikel van den Berg ervoer hoe het is om als rolstoeler aan klimsport te doen. Bij de stand van Outdoor Laarbeek liet hij zich omhoog takelen. "Ik durf dit wel, maar wist niet dat dit kon als je een beperking hebt. Ik denk dat ik een keertje naar Outdoor Laarbeek ga."

Gemert e.o.