Volledig scherm
© Guido van der Heijden

ED-bezorgster redt bejaarde man uit Aarle-Rixtel uit benarde situatie

AARLE-RIXTEL - Het viel krantenbezorgster Mia van Doren op dat de zaterdagkrant nog steeds uit de brievenbus van een woning aan de Kerkstraat in Aarle-Rixtel stak. Omdat ze de situatie niet vertrouwde alarmeerde zij buurtbrigadier Bert Bruggeman, die ook in de straat woont. Hij betrad het pand en trof daar half op bed liggend de hulpeloze bewoner aan.

Die werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. "Mia verdient een groot compliment. Ze heeft het juiste gedaan", complimenteert Bruggeman de alerte Van Doren.

Oudere bewoner
Zij brengt al zeventien jaar het ED rond in haar dorp. Ze kent veel dorpsgenoten op haar route, zo ook de oudere bewoner van het pand in de Kerkstraat. Het gaat om een man van ongeveer 90 jaar oud. Een vrijgezel die jarenlang met zijn eveneens vrijgezelle broer in de boerderij woonde. Enkele jaren geleden overleed de broer en sindsdien werd de man af en toe geholpen door enkele dorpsgenoten. Die stapten bij hem binnen voor een kop koffie of een praatje.

Het bleek ook een man van regelmaat, stelt Van Doren. Iedere morgen rond de klok van 6.00 uur brandde het licht in de woonkamer en haalde de man de krant uit de brievenbus. Toen Van Doren de maandagkrant in de bus wilde duwen, zag ze dat de zaterdagkrant plus wat reclamefolders uit de brievenbus staken.

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Gemert e.o.