Volledig scherm
Gedeputeerde Henri Swinkels (l) bekijkt het beeld van de H. Bernadette in het Processiepark in Mariahout, vergezeld door de wethouders Briels en Meulensteen en vertegenwoordigers van het waterschap, Zorg om het Dorp en het parochiebestuur. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Gedeputeerde bezoekt Processiepark Mariahout

MARIAHOUT - Om het Processiepark in Mariahout helemaal op te knappen, is een bedrag van 133.000 euro nodig. Gedeputeerde Henri Swinkels nam woensdagmiddag een kijkje in het park.

Dat werkbezoek van de gedeputeerde Henri Swinkels vormde voor Zorg om het Dorp een mooie gelegenheid om het plan voor de opknapbeurt aan potentiële geldschieter de provincie te presenteren.

Swinkels, namens de SP gedeputeerde voor cultuur en leefbaarheid, kwam naar Mariahout om te kijken hoe het nieuwe waterafvoer- en bergingssysteem in het Processiepark eruit ziet. Dat project, dat in nauwe samenwerking met waterschap Aa en Maas is uitgevoerd, werd in juni afgerond.

Wat Zorg om het Dorp betreft, is dit project nu de aftrap voor nog meer werkzaamheden, die ervoor moeten zorgen dat het park meer bij de gemeenschap wordt betrokken.

Lees meer in de Helmondse editie van het ED van donderdag, of via de digitale krant.

Gemert e.o.