Volledig scherm
Een voorbeeld van de lichtgevende FloWithtDGlow-markeringsstrepen. foto SmitsNeuchatel © ED

Glow-in-the-darkfietspad in Laarbeek

LAARBEEK - Laarbeek krijgt een eigen glow-in-the-darkfietspad. Niet naar een ontwerp van de bekende designer Daan Roosegaarde, zoals het Van Gogh-fietspad in Eindhoven, maar met lichtgevende markeringsstrepen. Het initiatief komt van de Laarbeekse jeugdgemeenteraad.

De bijzondere markering komt over een lengte van 2,4 kilometer op het fietspad langs de Wilhelminaweg, parallel aan het kanaal tussen de brug bij de Oranjelaan en de Bavaria-brug in Lieshout. Die 'donkere hoek' wordt volgens burgemeester Frank van der Meijden door veel mensen als onveilig ervaren. ,,En ik kan me daar wel iets bij voorstellen, het is daar vrij donker. Vandaar dat we het voorstel van werkgroep verkeer van de jeugdgemeenteraad hebben omarmd."

Duurzaam

De gemeente wilde de strepen op het fietspad eerst met oplichtende verf markeren, maar die oplossing bleek niet duurzaam genoeg. ,,Die verf blijkt op zo'n fietspad maar voor korte tijd te werken, geen echt succesnummer dus." Omdat de verf al wel besteld was, wordt deze voor een nog nader te bepalen project gebruikt.

In de zoektocht naar een betere oplossing kwam Laarbeek uit bij FlowWithDglow, markeringsstrepen die vandalismebestendig zijn, zichzelf opladen en acht tot twaalf uur licht geven. De markering kost 12.800 euro. Het is de bedoeling dat de markering op korte termijn wordt aangebracht.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Gemert e.o.