Volledig scherm
Een optreden van Harmonie Oefening & Uitspanning in 't Anker in Beek en Donk. © Ton van de Meulenhof

Harmonie Beek en Donk toch naar Ontmoetingscentrum

LAARBEEK - Harmonie O&U uit Beek en Donk verhuist uiterlijk in 2021 van het Anker naar het Ontmoetingscentrum. Dat hebben alle betrokken partijen met elkaar afgesproken. De verhuizing van de harmonie heeft consequenties voor de boksclub en de budoclub, die in het Ontmoetingscentrum en de sportzaal hun basis hebben. 

Maandagmiddag hebben die met de harmonie, beheerder Vierbinden en de gemeente Laarbeek een overeenkomst getekend. Ze gaan gezamenlijk op zoek naar  een voor alle partijen geschikte invulling van de ruimtes. Het doel is om de harmonie op zijn vroegst per 1 september 2020 en uiterlijk een jaar later over te huizen naar het Ontmoetingscentrum of de sportzaal.

,,Dit is een positief proces geweest waarin de betrokken clubs niet alleen naar zichzelf, maar ook naar de belangen van de andere betrokkenen hebben willen kijken”, verklaarde wethouder Greet Buter (PvdA).

Eén gulden

O&U (Oefening en Uitspanning) zit sinds midden jaren '90 in Het Anker aan de Pater Vogelsstraat. Deze sporthal was voor één symbolische gulden van de gemeente overgenomen. De accommodatie is echter verouderd en de harmonie heeft geen geld voor groot onderhoud. Het bestuur heeft het college van B&W gevraagd mee te denken en mee te zoeken naar een alternatief. Het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg lijkt de meest kansrijke locatie en andersom is het voor het gemeenschapshuis ook goed als er meer verenigingen zijn gehuisvest.  

Voorlopig plan

De harmonie, de boksschool, de budoclub, Vierbinden en de gemeente hebben nu een voorlopig plan opgesteld en gaan dit gezamenlijk uitwerken naar een definitief plan. Daarbij worden ook de overige gebruikers van het Ontmoetingscentrum betrokken, voor wie de komst van de harmonie overigens geen directe consequenties heeft.

Enkele wensen zijn al vastgelegd. Zo wil de harmonie haar activiteiten vooral concentreren op het podium van de sportzaal en moet dus daar in de buurt opslagruimte komen. Verder wil de boksschool een nieuwe ruimte voor de boksring en wil de budoclub graag in de Rabozaal, mits die wordt aangepast en een doorgang krijgt naar kleed- en doucheruimten. Daarnaast heeft deze club opslagfaciliteiten en een ontvangstruimte nodig. Ook zouden er aan de zuidzijde van het pand toiletten bij moeten komen. De voorkeur gaat uit naar zodanige aanpassingen dat ruimtes gemakkelijk door meerdere verenigingen te gebruiken zijn. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement