Volledig scherm
© Jurriaan Balke/fotomeulenhof

In het tuincentrum alvast inspiratie opdoen voor een mooie Kerst (poll)

BEEK EN DONK - Terwijl de eerste bezoekers zich vergapen aan lichtgevende sneeuwmannen, houten rendieren en kerstbomen in alle soorten en maten, vult het onmiskenbare stemgeluid van Chris Rea de ruimte.

Op de meeste radiostations begint de schorre Brit pas na de terugreis van de goedheiligman aan zijn jaarlijkse autorit naar huis, maar daar heeft de huis-dj van tuincentrum De Biezen geen boodschap aan. Het laatste kwartaal van het jaar is immers begonnen, dus hoog tijd om bezoekers warm te maken voor het naderende feestseizoen.

Kerstshow
Verkoopmedewerkster en styliste Ingrid van Vijfeijken is duidelijk in haar element in haar werkomgeving voor de komende drie maanden. "We hebben er hard aan gewerkt om deze afdeling zo aan te kleden en ik ben blij dat de kerstshow nu echt geopend is."

De verzorgde presentatie en de vocale capaciteiten van Rea ten spijt; écht in de kerststemming komt bezoeker Hans Boerakker er nog niet door. "De kerst is nog wel een beetje ver weg", zegt hij. "Maar ik kan er wel van genieten, hoor." Zijn echtgenote geniet met hem mee. "Ik vind het leuk om te kijken wat er allemaal te koop is. Al vind ik die versiersels vaak wel overdreven. Een mooie kerstboom met stal zie je nauwelijks meer, terwijl het hele kerstverhaal daar eigenlijk om draait."

Gemert e.o.