Volledig scherm
© Thinkstock

Jeugdraad wil Laarbeek schoon en veilige wegen

LAARBEEK - De jeugdgemeenteraad van Laarbeek wil veilige oversteekplaatsen, hondenuitlaatparken en een sportdag voor mensen met een handicap.

Dat hebben de nieuwe jeugdraadsleden donderdag bekendgemaakt. De twintig kinderen hebben Amber Duijmelinck uit Aarle-Rixtel, Rosalie Beukers uit Lieshout en Finn van den Heuvel uit Beek en Donk als wethouders gekozen.

Rosalie leidt het groepje Verkeer, dat zich gaat bezighouden met de uitwerking van ideeën over betere voet- en fietspaden, schonere wegen, een veilige oversteekplaats bij het Commanderij College en Glow in the dark fietspaden en zebrapaden.

Finn heeft de portefeuille Schoon Laarbeek. Zijn groepje maakt plannen voor hondenparken, gratis poepzakjes en speciale hondenpoep-prullenbakken.

Het groepje Sport heeft Amber als wethouder en gaat zich buigen over het organiseren van een sportdag voor en met mensen met een handicap. Ook willen ze kinderen laten ervaren wat het is om een handicap te hebben, bijvoorbeeld door ze een parcours te laten afleggen.

Verder is er nog het groepje Logo, dat een nieuw logo voor de jeugdgemeenteraad gaat maken aan de hand van door alle schoolkinderen ingediende ontwerpen.

Gemert e.o.