Volledig scherm
Medewerkers van de gemeente Laarbeek zijn bezig de vissen te vangen. © Joost Duppen de Fotograaf

Laarbeek redt vissen van de dood, dieren overgezet naar andere vijver

BEEK EN DONK - Vanwege de aanhoudende droogte hebben medewerkers van de gemeente Laarbeek donderdag vissen overgezet van de vijver aan de Ourverturelaan naar de naastgelegen Goorloop.

Vanwege de aanhoudende droogte en het zakkende grondwater kwamen de vissen met de rug boven het water uit. Hierop besloot de gemeente om in actie te komen en de vissen te gaan vangen, voordat het te laat zou zijn en de dieren massaal zouden sterven.

Het water aan de Ouverturelaan, aan de rand van Beek en Donk richting Lieshout, is van origine bedoeld om regenwater op te vangen bij hevige regenval. In de loop der tijd is het echter ook een gewone vijver geworden waarin ook veel vissen kwamen te zitten en zich er dusdanig thuis voelden dat de visstand toenam. Een keer eerder zijn de vissen in vijver aan de Ouverturelaan door medewerkers van de gemeente overgezet naar de Goorloop. Vijf jaar geleden zorgde enorme droogte ook voor een extreem lage waterstand bij de redemptievijver waardoor men toen ook in actie kwam. 

Bij andere wateren in Laarbeek is de situatie op dit moment  niet zo kritisch dat daar vissen gered moeten worden. De gemeente geeft wel aan per situatie te kijken wanneer ingrijpen nodig is. 

Volledig scherm
Een medewerker van de gemeente zet de gevangen vissen over in de Goorloop. © Joost Duppen de Fotograaf