Volledig scherm
© Ronald Otter

Laarbeek verkoopt eindelijk weer bedrijfskavel op Bemmer IV

BEEK EN DONK - Natuursteenhandel Garden & Stone uit Beek en Donk heeft een kavel gekocht op Bemmer IV. Eigenaar Ivo van der Steen gaat aan de Keukenbeemd 5 een nieuw bedrijfspand bouwen met showroom, werkplaats en magazijn. Dat betekent eindelijk weer een bedrijf erbij op dat terrein. 

Vorig jaar voor het laatst is een perceel verkocht aan Ebm-Pabst Benelux. De gemeente Laarbeek heeft er in totaal achttien hectare in de aanbieding. Met de snelheid van hooguit één per jaar loopt de verkoop van bedrijfskavels niet erg hard. Wethouder Tonny Meulensteen (CDA, grondzaken) heeft echter goede hoop dat dat nu snel beter zal worden, omdat de onlangs uitgegeven bouwkavels in nieuwbouwwijk Beekse Akkers ook binnen een uur uitverkocht waren. ,,Zien bouwen doet kopen. Hoe meer er staat, hoe groter de animo zal zijn", zegt hij. Volgens Meulensteen is de gemeente nu met meerdere partijen in gesprek.   

Kleinschalig

Garden & Stone is momenteel gevestigd in een huurpand aan de Oranjelaan. ,,We wilden het liefst in Beek en Donk blijven vanwege het kleinschalige karakter", verklaart Van der Steen. Hij heeft gekozen voor een kavel van ruim drieduizend vierkante meter midden op het bedrijventerrein, omdat daar volgens hem meer mogelijkheden zijn. 

Het bedrijventerrein aan de Broekdalerbaan is in totaal 28 hectare groot, waarvan inmiddels 10 hectare is uitgegeven. Op dit moment zijn er vier bedrijven gevestigd. Laarbeek mikt op (middel)grote bedrijven met kavels die groter zijn dan 5.000 vierkante meter. De gemeente heeft tussen medio 2015 en medio 2016 een deskundige ingehuurd om de bedrijfskavels op Bemmer IV te promoten. Dat heeft geresulteerd in de verkoop in juni 2016 van twee kavels met een totale grootte van 6.600 vierkante meter.

Volledig scherm
© Kees Martens
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement