Volledig scherm
Een openstaande Beekse Brug in Beek en Donk, een bekend knelpunt in het regionale wegennet. © Ton van de Meulenhof

Linksafverbod Beekse Brug bij Beek en Donk lijkt succes

LAARBEEK - De proef met het verbod op links afslaan bij de Beekse Brug in Beek en Donk lijkt in alle opzichten een succes. Een besluit wordt echter pas genomen als alle neveneffecten goed in beeld zijn gebracht, zegt de Laarbeekse wethouder Frans van Zeeland.

De doorstroming op de N615 (tussen Nuenen en Gemert) is er flink op vooruitgegaan. Ook blijken automobilisten richting Bosscheweg niet massaal voor de sluiproute via het dorp te kiezen. Tellingen hebben uitgewezen dat het verkeer door de Brandstraat en de Koppelstraat met tien procent is toegenomen. Aanvaardbaar, vinden provincie en de gemeente Laarbeek, en dus lijkt de proef in alle opzichten geslaagd.

Omwonenden
"Maar daar gaan we samen nog een besluit over nemen", zei wethouder Frans van Zeeland woensdagavond in de commissie Ruimtelijk Domein. Donderdagavond wordt nog in een bijeenkomst met omwonenden gesproken die zich met bezwaren hebben gemeld. "Ik wil alle neveneffecten van het verbod goed in beeld hebben. Dan kan ik ook bepalen of we aanvullende maatregelen moeten nemen om overlast weg te nemen."

N615
De N615 gaat binnenkort helemaal op de schop. De provinciale weg wordt in elk geval opnieuw geasfalteerd. Er komt een nieuw soort, nóg stiller, fluisterasfalt op. Verder wordt hij binnen de bebouwde kom van Beek en Donk als 50-kilometerweg ingericht. In september 2018 wordt naar verwachting met de werkzaamheden gestart.

Gemert e.o.